Wachttijden in de GGZ voldoen aan de treeknormen

Facebooktwitterlinkedinmail

23 januari 2017 – Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (GGz) voldoen aan de officiële treeknormen. De treeknorm beschrijft de maximale aanvaardbare wachttijd binnen de zorg, zo meldt blikopnieuws.nl

De lange wachttijden binnen de GGz zijn al langere tijd een probleem, maar slechts in enkele gevallen wordt de norm overschreden. Daarom vindt de NZa het ook niet nodig om de treeknormen voor de GGz aan te passen om de wachttijden te verminderen.

NZa

In 2015 constateerde de NZa dat de wachttijden te lang waren. Minister Schippers van Volksgezondheid werkt daarom al langere tijd aan een goede oplossing. De NZa ziet dat de treeknormen in de GGz in bepaalde gevallen worden overschreden, maar volgens de zorgautoriteit betekent dit echter niet dat alle patiënten van een zorginstelling niet op tijd de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. “Uit ons onderzoek blijkt niet dat partijen moeite hebben met het interpreteren van de huidige normen,” concludeert de NZa dan ook.

Bron: blikopnieuws.nl

Dit bericht is 4804 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail