10 procent hoogopgeleide werknemers loopt risico op burn-out

Facebooktwitterlinkedinmail

16 november 2017- Een op de tien werkende hoogopgeleiden loopt een ‘groot risico’ op het krijgen van een burn-out. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, uitgevoerd onder ruim zeventigduizend werkende Nederlanders, zo meldt NU.nl

Vooral vrouwen hebben een grotere kans op een burn-out. Ook blijkt dat werkenden jonger dan 36 jaar een groter risico lopen om opgebrand te raken.

Branches waarin mensen doorgaans vaker een te hoge werkdruk ervaren zijn de horeca, administratie, het onderwijs, de journalistiek en marketing en communicatie. Ook werknemers met een flexibel contract lopen meer risico.

Gedaald salaris
Uit het onderzoek blijkt tevens dat het salaris van 41,5 procent van de vrouwen is gedaald. Daarentegen zag 58,1 procent van de mannen het salaris juist stijgen. Vrouwen zijn over het algemeen minder gaan verdienen, maar zijn desondanks meer tevreden over hun salaris dan mannen.

Volgens Garikai van Weydom, onderzoeker bij Intermediair, zou dit te maken hebben met het feit dat mannen primaire arbeidsvoorwaarden het belangrijkste aspect aan hun werk vinden. Vrouwen hechten juist meer waarde aan de balans tussen werk en privé.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 3755 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail