Zorgverzekering in 2019 bijna overal duurder

Facebooktwitterlinkedinmail

30 november 2018 – De zorgverzekering is volgend jaar gemiddeld 75 euro duurder dan nu het geval is. Dat berekende Zorgwijzer aan de hand van hun premie-overzicht van alle basisverzekeringen in 2019. Bijna alle ziektekostenverzekeraars verhogen volgend jaar hun premie. Een enkeling houdt de premie gelijk.

Het kabinet hield bij de begroting in de Miljoenennota nog rekening met een stijging van zo’n 125 euro per verzekerde.

Prijsverschillen

De gemiddelde basispremie komt komend jaar uit op 118,58 euro per maand. De goedkoopste basispolis kost 98,50 euro per maand, de duurste bijna 134 euro. Ook bij de aanvullende verzekeringen zijn de verschillen in prijs en dekking groot.

Door zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen, valt er wederom veel te besparen.

Ook Thomas van Campenhout van Zorgwijzer juicht dit toe: “Bij veel Nederlanders heerst nog steeds de gedachte dat het overstapproces ingewikkeld en tijdrovend is. Maar dit is niet het geval. Dat vindt zelfs de Rijksoverheid, die met de landelijke campagne ‘Ik regel mijn zorg goed!’ het gemak van overstappen promoot.”

Volgens een recente peiling van Zorgwijzer wisselen ongeveer 7 op de 10 Nederlanders van zorgverzekering.

Zorgtoeslag

Omdat de zorgpremie volgend jaar stijgt, gaat de zorgtoeslag omhoog.

Normaal gesproken stijgt de zorgtoeslag voor mensen met een laag inkomen evenveel als de stijging van de zorgpremie. Dat is volgend jaar echter alleen het geval voor gezinnen. Zij krijgen er 16 euro per maand bij. Alleenstaanden daarentegen, krijgen maar 4 of 5 euro per maand extra van de overheid. Dat is niet voldoende om de gemiddelde premiestijging te compenseren.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2235 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail