Handreiking patiëntgerichte zorginkoop beschikbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

13 augustus 2021 – Met ingang van heden is de online handreiking patiëntgerichte zorginkoop beschikbaar. Deze handreiking is het afgelopen jaar door de Patiëntenfederatie samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en verschillende patiëntenorganisaties, waaronder MIND, ontwikkeld.

De online publicatie biedt uitleg over zorginkoop en patiëntparticipatie plus voorbeelden, praktische tips en handige tools. Er is een versie voor patiëntenorganisaties en voor zorgverzekeraars.

Met de handreiking willen we patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars op weg helpen naar meer patiëntgerichte zorginkoop. Bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan vragen als: hoe kunnen zorgverzekeraars rekening houden met de wensen en behoeften van patiënten in de zorginkoop? Hoe kunnen zij de ervaringen van patiënten zo effectief mogelijk ophalen en inzetten? En hoe kunnen patiëntenorganisaties zich goed voorbereiden op een goede inbreng van patiënten in dit inkoopproces? Hoe vind je elkaar? Wat kan en mag je van elkaar verwachten?

Klik hier voor de online handreiking en tools

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 1182 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail