Zorgverzekeraars willen goede pgb-regeling in zorgverzekering

Facebooktwitterlinkedinmail

geld-lenen, pgb-regeling

3 februari 2016 – Zorgverzekeraars zijn voorstander van een goede pgb-regeling in de zorgverzekering. Ook pgb-houders moeten altijd verzekerd zijn van passende wijkverpleegkundige zorg. De wijkverpleging is vanaf vorig jaar opgenomen in het basispakket. Daarom hebben het ministerie van VWS, Per Saldo en ZN de afgelopen twee jaar samen gewerkt aan een regeling voor pgb-houders in de Zorgverzekeringswet vooruitlopend op het vastleggen in de wet.

Verschillende politieke partijen hebben nu amendementen ingediend die kunnen leiden tot rechtsongelijkheid tussen verzekerden en grote risico’s opleveren voor de uitvoerbaarheid van de regeling. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat in een brief aan de Tweede Kamer weten zich zorgen te maken over deze wijzigingsvoorstellen. Naast het risico op rechtsongelijkheid kan de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg moeilijk gegarandeerd worden. Bovendien dreigt de regeling op onderdelen onuitvoerbaar te worden.

ZN vindt dat pgb-houders recht hebben op een toekomstbestendige regeling die passende zorg biedt van goede kwaliteit. De Tweede Kamer debatteert morgen over de pgb-regeling in de Zorgverzekeringswet.

Bron: zn.nl

Dit bericht is 2271 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail