Webinar over mentale gezondheid in coronatijd op 26 mei

Facebooktwitterlinkedinmail

12 mei 2021 – Veel mensen merken dat deze tijd invloed heeft op hun mentaal welbevinden. Wat kun je doen om mentaal fit te blijven? Wat doe je als het even wat minder gaat? Bij wie kun je terecht als je je zorgen maakt om jezelf of een ander? En hoe ga je het gesprek aan over psychische gezondheid en hoe het echt met iemand gaat? Deze vragen worden beantwoord in het webinar ‘mentale gezondheid in coronatijd’.

Keynote spreker van het webinar is dr. Linda Bolier. Zij is schrijfster van de boeken ‘Mental Fitness’ en het ‘Handboek positieve psychologie’. Linda Bolier is werkzaam bij het Trimbos-Instituut als expert op het gebied van mentale gezondheid, veerkracht en welbevinden.

Hiernaast komt Simone Melis van MIND aan het woord. Zij gaat in op hoe je psychische klachten bespreekbaar kunt maken en geeft praktische tips over wat je kunt doen en waar je terecht kunt als je te maken hebt met psychische klachten.

Webinar 26 mei

  • Datum: woensdag 26 mei 2021
  • Tijd: 20.00-21.00 uur (inloggen kan vanaf 19.45 uur)
  • Locatie: online, via Zoom
  • Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in of wil werken aan veerkracht en mentale gezondheid (inwoners, vrijwilligers)
  • Aanmelden: regiogv.nl/webinar (uiterlijk 24 mei 2021). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een link voor deelname

Hey, het is oké

Het webinar is onderdeel van de campagne ‘Hey, het is oké’. De campagne is een initiatief van het ministerie van VWS. GGD Gooi en Vechtstreek ondersteunt deze campagne in Gooi en Vechtstreek.

Hoe gaat het écht met je?

De campagne is bedoeld om het stigma op psychisch klachten weg te nemen en de drempel te verlagen om erover te praten. Want praten is vaak een eerste stap naar herstel en kan ervoor zorgen dat klachten minder zwaar worden. Meer informatie is te vinden op www.ggdgv.nl/heyhetisoke

Bron: ggdgv.nl

Dit bericht is 1964 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail