MIND-directeur Marjan ter Avest wordt lid raad van toezicht bij GGZ Rivierduinen

Facebooktwitterlinkedinmail

1 november 2022 –  GGZ Rivierduinen verwelkomt op 1 november a.s. Marjan ter Avest als lid van de raad van toezicht. Zij is benoemd op voordracht van de cliëntenraden van GGZ Rivierduinen. Marjan neemt de plaats in van Fred Stekelenburg die na twee zittingstermijnen afscheid neemt.

Marjan ter Avest – van huis uit sociaal wetenschapper – heeft zowel ruime bestuurlijke als toezichthoudende ervaring. Sinds 2007 werkt zij bij het gezondheidsfonds MIND dat zich richt op voorlichting en ondersteuning van mensen met psychische problemen; eerst als directeur van de cliëntenvereniging MIND Platform en sinds 2016 ook als directeur-bestuurder van Stichting MIND. Daarvoor was ze twaalf jaar directeur van het Landelijk Steunpunt cliëntenRaden (LSR). “Ik vind het een grote eer om lid te worden van de raad van toezicht van GGZ Rivierduinen dat met het recent aangetreden nieuwe bestuur een nieuwe fase ingaat van verstevigen, uitbouwen en positioneren. Ik draag hier graag aan bij. Door mijn werk bij MIND breng ik zowel ggz-kennis als beleidsinzicht mee als ook een vanzelfsprekend cliënten- en naastenperspectief,” aldus Marjan ter Avest.

De cliëntenraden van GGZ Rivierduinen zijn unaniem blij met de komst van Marjan ter Avest: “Met Marjan halen we – net als met ‘ons’ huidige lid Fred Stekelenburg – wederom een toezichthouder binnen die het belang van de ontvangers van de zorg voorop stelt en de hele organisatie laat profiteren van haar kennis en uitgebreide netwerk. Met Marjan kun je daarnaast ook een goed en fijn gesprek voeren en dat vinden wij ook heel waardevol.”

Guido van Woerkom, voorzitter raad van toezicht GGZ Rivierduinen: “Wij zijn heel blij met de komst van Marjan als nieuwe collega in de raad van toezicht. Zij heeft ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en veel kennis over wat belangrijk is in de zorg- en hulpverlening voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Deze kennis en ervaring zal GGZ Rivierduinen ten goede komen. Tevens zijn we collega Fred Stekelenburg zeer dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid.”

De raad van toezicht van GGZ Rivierduinen bestaat in totaal uit zes leden.

Bron: persbericht

Dit bericht is 942 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail