VWS start campagne “Omgaan met depressie”

Facebooktwitterlinkedinmail

depressie

14 oktober 2016 – Depressie is een veelvoorkomende ziekte, die bijna 20 procent van de volwassenen ooit in hun leven treft. Het is in Nederland de meest voorkomende reden voor ziekteverzuim. Toch is depressie niet of nauwelijks een onderwerp van gesprek. Het ministerie van VWS is daarom een publiekscampagne gestart om depressiviteit bespreekbaar te maken.

GGZ Nederland voorzitter Jacobine Geel: ‘Ik ben blij met de campagne van VWS omdat het helpt de schaamte over depressie te doorbreken en het bijdraagt aan het tijdig herkennen en behandelen van psychische problemen. Dit sluit aan op ons manifest Betere geestelijke gezondheid. Psychische aandoeningen zoals depressies zijn ingrijpend in het leven van iedereen die er meer te maken krijgt. Bovendien leidt het tot enorme maatschappelijke kosten.’

De campagne zet verschillende doelgroepen aan tot positieve actie en zal meerdere jaren duren. In het eerste jaar focust de campagne nadrukkelijk op jongeren (13-18 jaar) en jonge vrouwen (18-35 jaar). De statistieken laten namelijk zien dat jongeren en (jonge) vrouwen tot de groepen behoren waarbij depressies veel vaker voor komen. De website www.omgaanmetdepressie.nl  biedt informatie om een depressie te herkennen, erover te praten en iemand met een depressie te helpen. Daarnaast bestaat de campagne uit tv-sports, radiospots, bioscoopspots en banners.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 5420 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail