Vidi-beurs NWO voor onderzoek naar herstel van een depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

2 juli 2022 – Neurowetenschapper Marie-José van Tol heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Vidi-beurs van 800.000 euro ontvangen voor haar onderzoek naar herstel van een depressie. Hiermee kan zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Meer over haar gehonoreerde onderzoek ‘Neem het persoonlijk: Een cognitieve neurowetenschappelijke benadering om grip te krijgen op depressie’ :

Na herstel van een depressie is het voor veel mensen moeilijk om weer op hun oude niveau terug te keren. Ze houden vaak moeite met concentreren en dingen voor elkaar te krijgen. Dit maakt hen kwetsbaarder om terug te vallen. In dit project wordt onderzocht hoe de hersenen beter in een concentratie-modus kunnen komen en hoe belangrijke persoonlijke doelen daarbij helpen. Dit kan helpen beter te herstellen en terugval te voorkomen.

Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met de Veni- en Vici-beurzen deel uit van het NWO-Talentprogramma. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Bron: umcg.nl 

Dit bericht is 1160 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail