Therapieland verbindt: de blinde vlekken in het IZA en digitale zorg 

Facebooktwitterlinkedinmail

19 februari 2024 – “Je kan wel zeggen dat ik de behandelsessies van 25 keer naar 20 sessies moet terugbrengen, maar als die cliënt het jaar daarop weer in zorg is, en ik in 25 keer had kunnen voorkomen dat die cliënt weer in zorg komt. Dan vind ik dat een gezondheidswinst. En dát mis ik nog in het IZA.”, benadrukt Arno Vink, directeur-bestuurder van Forte GGZ en OCRN Kinder- & Jeugd GGZ tijdens het programma Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg. 

In het programma ‘Therapieland verbindt’, gepresenteerd door Astrid Kersseboom, schuiven zorgverzekeraar VGZ en GGZ-instellingen Mental Care Group, Forte GGZ en OCRN Kinder- & Jeugd GGZ aan tafel om een kritische blik te werpen op de digitale weg naar passende zorg.

Het is algemeen bekend dat digitalisering een steeds prominentere rol speelt in de zorg.

In het Integraal Zorgakkoord wordt het inzetten van digitale zorg, naast intensiever samenwerken, erkend als een van de oplossingen om de druk op de zorg te verlichten en passende zorg mogelijk te maken. Echter blijkt uit het programma ‘Therapieland verbindt’ dat zowel het intensiever samenwerken als het uitrollen van digitale zorg in de GGZ niet altijd vlekkeloos verloopt.

Als kijker krijg je een kijkje in de keuken van andere GGZ-instellingen: je leert hoe andere zorgaanbieders digitale zorg succesvol uitrollen binnen hun organisatie. Je krijgt een beeld van best practices in e-health vanuit organisaties zoals FortaGroep, Mentaal Beter en HSK Groep en welke stappen je als organisatie nog kunt nemen om de IZA-doelen te behalen.

Benieuwd naar dit programma? Therapieland verbindt: de digitale weg naar passende zorg kun je nu gratis bekijken:

Bekijk de video op youtube >>>  of hieronder

Bron: persbericht

Dit bericht is 3748 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail