Anita wordt Opgenomen wint TV Beeld in de categorie beste reality

Facebooktwitterlinkedinmail

upload_anitawordtopgenomen_1423583083

8 maart 2016 – Maandagavond 7 maart heeft Anita wordt Opgenomen een TV beeld gewonnen in de categorie ‘Beste reality’.

In Amsterdam werden  de TV Beelden uitgereikt en daar heeft heel televisieminnend Nederland reikhalzend naar uitgekeken. De TV Beelden zijn dé vakprijzen voor televisiemakers.

John de Mol weer een televisieprijs mee naar huis nemen, die van beste Grote Showprogramma voor The Voice of Holland. Chantal Janzen  heeft de prijs voor Beste Presentator gewonnen. Paul de Leeuw mocht de Beeld en Geluid Oeuvreprijs op komen halen. Nieuwsuur: De Teevendeal won in de categorie Beste Actuele Programma. Het EO-programma Anti Pest Club ging er met het tv-beeld voor het beste jeugdprogramma vandoor.

Ook Anita Witzier viel in de prijzen, met haar programma Anita wordt Opgenomen in de categorie Reality. Hierin begeeft Anita zich tussen de cliënten van een psychiatrische kliniek en verzamelt ze hun verhalen.

Van eind 2014 tot en met februari 2015 zijn de opnames voor Anita wordt opgenomen gemaakt bij GGz Centraal in de Rembrandthof (in Hilversum) en de Meregaard (in Almere). Op deze manier heeft GGz Centraal met name het stigma rond de psychiatrie bespreekbaar willen maken.

Anita Witzier: “We zijn ontzettend blij met deze prijs. Dankzij Anita wordt Opgenomen hebben we de cliënten in de psychiatrie een stem en een gezicht kunnen geven. Ik wil deze prijs opdragen aan die mensen. Zij hebben de moed gehad om zich van een heel kwetsbare kant te laten zien. Ik dank ook GGz Centraal, locatie Almere en Hilversum, voor het vertrouwen en dat ze ons een kijkje in de keuken hebben gegeven in de psychiatrie.”

GGz Centraal is erg blij met deze prijs die we met name opdragen aan onze cliënten voor hun moed om hun verhaal voor het voetlicht te brengen en aan alle medewerkers die hebben meegewerkt aan deze serie.

Bron: GgzCentraal / rtlnieuws.nl

Dit bericht is 2660 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail