Zoek nú naar alternatieven voor langere sluiting van de scholen

Facebooktwitterlinkedinmail

15 januari 2021 – Samen met vijftig andere organisaties doet de Nederlandse ggz oproep aan het kabinet om alternatieven te zoeken voor de sluiting van de scholen. Ook de Nederlandse ggz maakt zich grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. Door de maatregelen om de coronacrisis te bezweren lopen zij enorme ontwikkelingsrisico’s.

Samen met vijftig andere organisaties onder aanvoering van Unicef doen wij een oproep aan het kabinet om alternatieven te zoeken voor de sluiting van scholen. Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit doordat hun belangen het onderspit delven. Dat de scholen nu gesloten zijn, verergert de situatie en maakt die zelfs acuut.

Wat ons betreft, is het sluiten van scholen een verregaande maatregel die ook niet nodig zou moeten zijn. De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven. Door te zoeken naar andere oplossingen kunnen we de ontwikkelingsschade voor kinderen en jongeren beperken.

We roepen het kabinet en het OMT met klem op niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook de risico’s die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen nadrukkelijk bij hun afwegingen te betrekken. Ook vragen wij het kabinet om onmiddellijk te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting.

Ondersteun het onderwijs door breed en creatief te kijken naar alternatieven. Betrek kinderen en jongeren daarbij, net als organisaties voor sport en spel. Verbeter daarnaast de veiligheid op school en maak afspraken over het houden van afstand.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 755 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail