Terugkijken: Door de ogen van thuiszittende jongeren

Facebooktwitterlinkedinmail

4 juli 2022 – Wat kunnen we leren van thuiszitters initiatieven (Initiatieven Collectief) om onderwijs en jeugdhulp te verbeteren?

Iedere jeugdige heeft recht op leren en onderwijs om zijn eigen potentieel te ontdekken en zich optimaal te ontwikkelen. Ondanks alle inspanningen zijn er nog te veel jongeren die vastlopen in het onderwijs en daardoor niet meer naar school gaan. Op 23 juni 2022 was Movisie-expert Marjet van Houten één van de sprekers bij het programma Met Andere Ogen. De aflevering Door de ogen van thuiszittende jongeren is nu online terug te kijken.

Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 120 initiatieven die andere routes tot leren en ontwikkelen bieden aan deze jongeren. Zij bieden plek aan jeugdigen wanneer het onderwijs niet kan bieden wat nodig is. Een aantal van hen hebben zich verenigd in het ‘Initiatieven Collectief’ samen met Movisie en Gedragswerk. Wat doen zij, en vanuit welke grondslagen? Wat kunnen we hieruit leren om onderwijs en jeugdhulp te verbeteren? Daarover gaan we in dit programma vanuit de transitiekunde in gesprek met o.a. jongeren, ouders, de initiatieven en mensen vanuit ‘het systeem’.

Lees meer over het programma op de website van Pakhuis de Zwijger

Bron: movisie.nl

Dit bericht is 1467 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail