Suïcidepreventiecongres – Wanhoop en hoop hand in hand

Facebooktwitterlinkedinmail

16 juli 2021 – Op 10 september, gelijktijdig met ‘Wereld suïcide preventiedag’, vindt het  Suïcidepreventiecongres 2021 plaats. Deze editie van het congres wordt live vanuit Felix Meritis in Amsterdam gestreamd.

Gemiddeld overlijden in Nederland vijf mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen wordt hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp.

Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen. Vooral door kennis over effectieve suïcidepreventie te vertalen in concrete plannen en acties.

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is één van de pijlers van het landelijk preventiebeleid op het gebied van suïcide. RINO amsterdam sluit aan bij deze derde Landelijke Agenda, en zet zich met haar activiteiten en het Suïcidepreventiecongres met name in voor doelstelling 2 en 5: Professionals opleiden, bijscholen en toerusten en Veiligheid en effectiviteit van zorg verbeteren vanuit samenwerking tussen professionals, naasten en ervaringsdeskundigen.

Dit jaar draagt het ONLINE congres de titel: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’. Het online congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen. Er is een uitgebreid programma opgesteld met uiteenlopende keynotes. De dagvoorzitters zijn Derek de Beurs en Maarten Dallinga. Live aanwezig tijdens het congres is Merlijn Kamerling!

Dit online congres mag je niet missen! Meld je nu via de onderstaande button direct aan!

AANMELDEN VOOR HET CONGRES

Bron en meer informatie: suicidepreventiecongres.nl

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Dit bericht is 2187 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail