KIJKTIP: Sophie Hilbrand presenteert maandag 9 april De Depressie Kennistest

Facebooktwitterlinkedinmail

6 april 2018 – Herken jij de symptomen van een depressie? Weet jij hoe je er vanaf kunt komen? Onder leiding van Sophie Hilbrand beantwoorden BN’ers en publiek vragen over depressie en alles wat er mee te maken heeft in BNNVARA’s Depressie Kennistest: een informerende maar luchtige test die depressies bespreekbaar maakt. De Depressie Kennistest is op maandag 9 april om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Sophie ontvangt in de studio verschillende bekende en onbekende gasten die vertellen over hun persoonlijke ervaringen. Hoe was het voor hen om een depressie te hebben? Hoe klommen zij uit het dal? Wat heeft hun omgeving daarin betekend? Ook is psychiater Robert Schoevers in de studio aanwezig voor de nodige uitleg en toelichting.

Iedereen kan een depressie krijgen. In Nederland krijgt 20 procent van de volwassenen tussen de 18 en 64 jaar er ooit in het leven mee te maken. 1 op de 15 jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft er last van. Toch heerst er nog altijd een taboe rond depressie. Klachten worden weggewuifd met teksten als: “Stel je niet aan”, of “Kop op!”, terwijl het een serieus te nemen psychische ziekte is. Sophie Hilbrand:”Ik gun mensen met een depressie een klimaat waarin je daar veel makkelijker eerlijk voor durft uit te komen. En aangezien iedereen een depressie kan krijgen lijkt me dat voor iedereen belangrijk. Daar hopen wij met de test aan bij te dragen.”

De deelnemende BN’ers hebben zelf ondervonden hoe het is om depressief te zijn en zijn zo moedig om hier open over te praten. Het zijn olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, singer-songwriter Lucky Fons III, rapper, DJ en MC Bizzey, model en presentator Christina Curry, muzikant en journalist Aafke Romeijn, vlogger Bo Beljaars, presentator Manuel Venderbos en comedian Vera van Zelm.

Iedereen die meedoet aan de test is na de vier spelrondes in staat signalen van een depressie te herkennen. De kijkers kunnen live meespelen via de NPO 3-app en maken daarmee kans op een E-reader.

De Depressie Kennistest is de start van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.

Bron: bnnvara.nl

Dit bericht is 4422 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail