Ruime Kamermeerderheid wil ‘homogenezingstherapie’ strafbaar stellen

Facebooktwitterlinkedinmail

1 februari 2021 – Een ruime Kamermeerderheid wil zogenoemde ‘homogenezingstherapie’ strafbaar stellen. Organisaties of individuen die beweren dat zij de seksuele oriëntatie van een persoon kunnen veranderen kunnen vervolgd worden.  

Kamerlid Vera Bergkamp (D66)  diende de motie voor een wetswijziging samen met Nevin Özütok (GroenLinks), Zohair El Yassini (VVD) en Kirsten van den Hul (PvdA) in. In 2019 werd de Kamer ook opgeroepen om een soortgelijke wet aan te nemen, maar toen lagen de christelijke partijen, de PVV en Forum voor Democratie (FVD) dwars. Omdat het kabinet demissionair is zal het wetswijziging moeten wachten tot na de verkiezingen,

Nederland telt zo’n vijftien organisaties of individuen die claimen iemands seksuele geaardheid te kunnen veranderen door middel van conversietherapiën tijdens een vakantiekamp of workshop. Homoseksualiteit zou als probleem worden bestempeld en aanwezigen worden geïnstrueerd hoe zij dit probleem kunnen verhelpen. Volgens het AD gaat het hier om organisaties die werken vanuit een streng christelijk gedachtengoed.

Experts hebben de conversietherapieën veroordeeld omdat er geen wetenschappelijke basis voor de werkzaamheid ervan bestaat en kan leiden tot depressie en zelfmoordgedachten. .

Bron; nu.nl 

Dit bericht is 2335 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail