Ride for MIND – motortocht om aandacht te vragen voor psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

7 augustus 2019 – Op 7 september 2019 is Ride for MIND: een motortocht die op verschillende plekken in Nederland georganiseerd wordt. Het doel? Met elkaar zoveel mogelijk aandacht vragen voor psychische problemen bij jongeren. En een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor de MIND Young Academy: een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas. Lees hier meer over de MIND Young Academy.

Doe mee!
Ben jij ook een motormuis en vind je het belangrijk om je in te zetten voor dit doel? Doe dan mee aan de motortocht Ride for MIND. Dat kan op verschillende manieren:

  • Organiseer een ride in jouw stad/dorp. Klik dan op ‘Schrijf je in’ en kies voor de optie ‘Team’. Nodig je vrienden uit om zich aan te sluiten bij jouw team. Wil je eerst meer info? Neem dan contact op met Iris Nijkamp: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl
  • Sluit je aan bij een van de bestaande teams (elk team is een andere locatie). Klik op ‘Schrijf je in’ en kies het team waarbij je je wilt aansluiten.

Waarom deze actie?
In 2018 startte Numafa Cleaning & Automation een actie om geld op te halen voor MIND. Zij reden met zo’n 33 motorrijders 240 kilometer door Nederland en haalden hiermee bijna € 4.000,- op. Dit jaar willen ze als organisatie wéér hun bijdrage leveren, maar dan grootschaliger. Door het bereik van de actie te vergroten, hopen zij mee te kunnen helpen aan het vergroten van begrip voor psychische problemen bij jongeren.

“Wij hebben geleerd door ervaring van ons zelf en medemensen dat er veel onbegrip is als iemand een aandoening heeft waarbij iemand anders kan overkomen dan men verwacht. Dit kan onder andere zijn autisme, anorexia, dwang problematiek en allerlei soorten vrezen, ook al ziet men er als mens ogenschijnlijk normaal uit. Door het onbegrip dat er vaak is en de reacties die daarop volgen, kunnen deze mensen nog meer in een isolement komen.

De actie die Mind heeft opgezet om op school al te beginnen met voorlichting zou heel veel pijn bij  patiënten kunnen verminderen en zelfs besparen. Mensen zeggen vaak: wat kan ik doen? Een voorbeeld zou kunnen zijn: probeer je te verdiepen in de medemens en oordeel niet te snel als iemand niet aan een ideaalbeeld (wat betreft gedrag) voldoet. Mensen weten soms niet welke strijd patiënten moeten voeren om enigszins op de been te blijven in de “normale” maatschappij. 

Door een beetje liefde en begrip kan de wereld er voor deze groep patiënten heel anders uitzien. Daarom steunen wij deze actie van Mind en geloven wij dat als er meer begrip is voor deze groep mensen op jonge leeftijd, er minder schade zal optreden in hun verdere loop van het leven.”

Actiepagina  Ride for MIND van Numafa>>

Bron: doemeemetmind.nl

Dit bericht is 2575 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail