PsyQ beëindigt in één klap duizenden trajecten die niet meer worden vergoed

Facebooktwitterlinkedinmail

28 mei 2020 – De behandeling van duizenden cliënten van ggz-behandelaar PsyQ wordt de komende weken beëindigd. De reden daarvoor is dat het moederbedrijf Parnassia Groep in financiële problemen verkeert.  Zodra het maximaal aantal behandelingen, die de zorgverzekeraar vergoedt, is bereikt wordt ongeacht het resultaat de behandeling gestopt.  Dat staat in een brief aan het personeel van PsyQ zo meldt het AD, die de brief heeft ontvangen van een bezorgde behandelaar. 

Parnassia Groep, de overkoepelende organisatie van PsyQ heeft bij monde van woordvoerder Erny Grootveld  bevestigd dat er enkele duizenden zorgtrajecten lopen, die binnen zes tot acht weken  moeten worden afgerond, uiterlijk 10 juli.  Het gaat om cliënten  die langer dan twee jaar in behandeling zijn.

PsyQ heeft 34 vestigingen door heel Nederland.  Parnassia Groep wil dat de specialistische GGZ behandelingen niet door PsyQ maar door Indigo worden uitgevoerd waar goedkopere basis-GGZ behandelingen worden gegeven.  Daar mag echter maar een kwart van de behandelingen langer dan een half jaar duren.  Voor cliënten met ernstige klachten wordt de zorg wel elders gecontinueerd, maar dit zal zeker niet voor alle cliënten mogelijk zijn. Voor duizenden cliënten houdt de zorg dus op.

De Parnassia Groep kampte in 2019 met een tekort van 12 miljoen euro. PsyQ alleen was in 2018 verantwoordelijk voor een tekort van  4 miljoen euro.

Woordvoerder Erny Grootveld geeft aan dat het meeste resultaat in het eerste jaar van de behandeling wordt gehaald. Dat is ook waar de curatieve zorg voor bedoeld is. Doordat er zich veel  nieuwe cliënten aanmelden ontstaan  lange wachtlijsten. Het duurt soms wel twee jaar voor een behandeling kan worden gestart. Ook daarom moet PsyQ de behandelingen inkorten.

Bron en uitgebreid artikel: AD.nl 

Lees hier de reactie van PsyQ op dit artikel 

Dit bericht is 22497 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail