Odido en MIND Us slaan handen ineen voor betere mentale gezondheid onder jongeren

Facebooktwitterlinkedinmail

23 november 2023 – Odido en Stichting MIND Us bundelen hun krachten voor het verbeteren van het mentale welzijn van jongeren. Hiermee combineren ze de digitale kennis en het bereik van Odido met de expertise en ervaring op het gebied van mentale gezondheid van MIND Us. Op vrijdag 17 november organiseerde MIND Us in samenwerking met Odido een jongerenevenement met diverse workshops rondom het thema mentale gezondheid. Tijdens dit event lanceerden MIND Us en Odido de samenwerking en werd het eerste gesprek met jongeren gevoerd over de impact van technologie op hun mentale gezondheid.

De mentale gezondheid van Nederlandse jongeren gaat achteruit, blijkt uit cijfers van het CBS* . Als mogelijke oorzaken worden de coronapandemie, sociale media en de hoge prestatiedruk genoemd. Verschillende onderzoeken suggereren dat technologie de mentale gezondheid van jongeren in Nederland op verschillende manieren kan beïnvloeden. Zowel in positieve als in negatieve zin. Odido erkent beide kanten en onderstreept het belang van verantwoord gebruik van technologie. Door de krachten te bundelen met MIND Us wil Odido een impactvolle bijdrage leveren aan dit maatschappelijk probleem.

Langdurig partnership met MIND Us
De samenwerking tussen MIND Us en Odido omvat niet alleen een jaarlijkse financiële bijdrage van Odido aan MIND Us, maar ook de uitwisseling van kennis en expertise. Een onderdeel van deze gezamenlijke inspanning is een bijdrage aan een geavanceerd digitaal platform wat MIND Us met 7 andere partners ontwikkelt. Dit wordt een platform waar jongeren terecht kunnen voor meer informatie over mentale gezondheid, tips en tricks en ondersteuning bij beginnende klachten. Ook ging Odido met jongeren in gesprek om te horen welke positieve en negatieve effecten zij ervaren als het bijvoorbeeld gaat om telefoongebruik, social media, scherm-uren. Op basis van deze input zal de telecomprovider richting geven aan hoe zij zich gaat inzetten voor het mentaal gezond en sterk maken van jongeren.

Verbinding
Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt bij Odido en ambassadeur van het programma Digitale Inclusie, zegt: “We houden van technologie en de mogelijkheden die het biedt. Maar als Odido houden we nog meer van mensen. En wanneer technologie niet voor ons kan werken, dan is er voor ons werk aan de winkel. Daarbij richten we ons op beide kanten: wanneer kan techniek waarde toevoegen en wanneer werkt techniek minder goed voor mensen? Je ziet in de maatschappij dat de discussie rondom techniek vaak ‘binair’ wordt gevoerd. Het is aan of uit. Een scherm moet aan of uit. Telefoons kunnen wel of niet in de klas. Wij willen ervoor zorgen dat de rol van en discussie over techniek meer in balans wordt gebracht. Dat doen we ook rondom dit onderwerp: mentale gezondheid van jongeren. Aan de ene kant zetten we techniek in om deze te verbeteren met onze bijdrage aan het digitale platform van MIND Us, en aan de andere kant willen we ook graag samen met MIND Us ontdekken in hoeverre techniek een veroorzaker is van een lagere mentale gezondheid door met jongeren in gesprek te gaan.”

Frederieke Vriends, directeur van MIND US: “Ik ben verheugd over de samenwerking tussen Odido en MIND Us. Het bundelen van krachten is essentieel in de strijd voor de mentale gezondheid van jongeren. In een tijd waarin de druk op en uitdagingen voor jongeren toenemen, mede vanuit de online wereld en als gevolg van schermtijd, biedt deze samenwerking een kans om de verbinding te versterken tussen technologie en welzijn. Het is krachtig en bemoedigend om te zien dat een invloedrijk merk als Odido zich actief inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. Het laat zien dat Odido een groot merk is met een groot hart. Door een overlap in doelgroepen weet Odido onze doelgroep op een hele krachtige wijze te bereiken. Samen kunnen we een groot verschil maken in het bewustzijn en de ondersteuning van de mentale gezondheid van jongeren. We kijken uit naar de positieve impact die we samen kunnen realiseren.”

Bron: mindus.nl 

Dit bericht is 840 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail