NS en ProRail helpen publiek om contact te maken in Week tegen Eenzaamheid

Facebooktwitterlinkedinmail

28 september 2021 – In de Week tegen Eenzaamheid, van 30 september t/m 7 oktober, nodigen NS en ProRail in vijf steden in ons land mensen uit om wat vaker contact met elkaar te zoeken, onder het motto: ‘stel je voor’. 

Op de stations en andere locaties in Amsterdam, Assen, Utrecht, Amersfoort en Tilburg staan dan koffiekarren waar je 2 gratis kopjes koffie kunt halen:  één voor jezelf en één voor een ander. Zo maak je makkelijk contact met elkaar en dat kan nou net het verschil maken. Zeker voor mensen die zich eenzaam voelen of rondlopen met sombere gedachten. En 9 van de 10 keren levert het een leuk gesprekje op!

Gezien worden
We kijken elkaar nauwelijks meer aan, iedereen zit gebogen boven zijn mobiel of boek of staart in de verte. Hoe leuk is het om elkaar weer eens aan te kijken en even contact te maken met een onbekende? De praktijk leert dat echt ‘gezien’ worden door een ander, de meeste mensen goed doet en voor sommigen zelfs sombere gedachten doorbreekt. Het is niet moeilijk, en het hoeft ook geen lang gesprek te zijn. Dat momentje doet al wonderen en je voelt je er zelf ook fijn bij!

Kopje koffie? Een vriendelijk woordje maakt je hele dag goed.

Week tegen Eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid doen de gemeenten Assen, Amsterdam, Tilburg, Amersfoort en Utrecht mee aan de steljevoor-campagne op de stations en op andere plekken in de gemeente. In Utrecht is er ook een samenwerking met de Luisterlijn op het CS. In  de stationshal kunnen bezoekers een mini-cursus luisteren volgen.

Stel je voor
33% van de Nederlanders voelt zich weleens eenzaam. Gevoelens van eenzaamheid kunnen je leven enorm beïnvloeden. Stel je voor dat we wat vaker ‘hoi’ tegen elkaar zeggen of een praatje maken met een onbekende. Dan zou de wereld er heel anders uitzien.

Voor meer informatie over deze actie, ga naar: www.steljevoor.info

Bron: persbericht

Dit bericht is 1646 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail