NIP en P3NL sturen brandbrief over kwaliteitsstatuut ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

17 juni 2019 – Het kwaliteitsstatuut in de ggz belemmert vaak de nodige flexibiliteit die nodig is voor doelmatige en passende zorg en levert een grote administratieve organisatie en belasting voor professionals.

Inspanningen van partijen in het hoofdlijnenakkoord ggz verbeteringen aan te brengen hebben afgelopen jaar vrijwel niets opgeleverd.  Het NIP en P3NL geven daarom geen steun aan de tekst van het vrijwel ongewijzigde kwaliteitsstatuut. In een brandbrief roepen zij het Zorginstituut op om de impasse te doorbreken.

De bezwaren van het NIP en P3NL zijn dat het kwaliteitsstatuut voor de ggz een erg technocratisch document blijft, dat vooral voor de bekostiging wordt gebruikt en niet om transparantie aan cliënt en professional te bieden over kwaliteit van zorg. Goed gekwalificeerde professionals staan regelmatig onnodig aan de kant en cliënten moeten nog langer wachten op goede zorg.

De inzet van het NIP was om een statuut te maken gebaseerd op vertrouwen en kwaliteiten van professional om zorg op maat te bieden. We zouden willen dat het KS juist faciliteert dat behandelaren die de regie kunnen voeren dat ook mogen, maar dit heeft onvoldoende weerklank gekregen.

Lees de volledige brief van NIP en P3NL

Bron: psynip.nl

Dit bericht is 2462 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail