MIND Blue Monday Run: hardlopen voor en door mensen met depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

16 november 2018 – Op 21 januari 2019, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, organiseert MIND voor de tweede keer de MIND Blue Monday Run. Deze dag bestaat uit hardloopevenementen georganiseerd door mensen uit het hele land, om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Iedereen kan meedoen en een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen.

De hardloopevenementen, die kunnen variëren van 1 tot tientallen personen, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben. Op 15 januari 2018 deden meer dan 200 mensen mee in 20 gemeenten door het hele land. Veel van deze mensen hadden of hebben zelf te maken met depressie en het enthousiasme onder de deelnemers over de runs was groot.

Vrienden en familie krijgen tips over omgaan met depressie

De hardlopers halen in 2019 geld op voor de bouw en lancering van de app ABI. Deze app is bedoeld om vrienden en familie van iemand met een depressie van tips en informatie te voorzien, bijvoorbeeld om depressie bespreekbaar te maken en te weten wat je kunt doen om iemand met een depressie te helpen. De app zal gelanceerd worden door MIND Blue, het depressieplatform van MIND, en past binnen de doelstelling van MIND om openheid over psychische problemen te bevorderen.

Vier teams hebben zich al aangemeld: zij gaan lopen in Blauwestad (Groningen), De Ronde Venen (Utrecht), Beek-Sittard (Limburg) en Riethoven (Noord-Brabant). MIND roept de komende tijd zoveel mogelijk mensen op om zelf ook een MIND Blue Monday Run te organiseren of zich aan te sluiten bij een van de hardloopgroepen die aangemeld worden op www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-2019.

Wandelen mag ook, als er maar aandacht is voor depressie

Voor wie niet van hardlopen houdt of het nog nooit gedaan heeft: teams kunnen er op Blue Monday ook voor kiezen om te wandelen of op een andere manier met elkaar aandacht te vragen voor depressie. MIND grijpt Blue Monday ieder jaar aan om aandacht te vragen voor de ernst van een echte depressie en een dialoog op gang te brengen over deze psychische aandoening: hoe eerder je praat over je problemen, hoe eerder je geholpen kunt worden.

Kom in actie!

Sluit je aan bij een van de teams (elk team is een andere locatie). Wil je liever zelf een run (of walk, of zaklopen of wat dan ook) organiseren in jouw stad/dorp? Dat kan ook! Maak dan een nieuw team en nodig je vrienden uit om zich aan te sluiten.

MIND faciliteert het evenement, maar uiteindelijk is het aan de leider van een team om de run te organiseren. Heb je vragen over het evenement? Stuur gerust een mail naar sylva.hijgemann@wijzijnmind.nl of kijk op Mind Blue Monday Run 2019

Bron: Mindblue.nl

Dit bericht is 3052 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail