Leontienhuis voor mensen met een eetstoornis heeft twee nieuwe besturen 

Facebooktwitterlinkedinmail

15 april 2021 – Gisteren was een heuglijk moment voor het Leontienhuis, het centrum voor mensen met een eetstoornis, met de officiële formulering van twee nieuwe besturen van twee aparte stichtingen: Stichting Leontienhuis en Stichting Vrienden van het Leontienhuis.

Deze twee stichtingen dragen het Leontienhuis, waar mensen met een eetstoornis en hun naasten terecht kunnen voor ondersteuning, begeleiding en coaching naar herstel. Stichting Leontienhuis focust op het beleid, de strategie en het aanbod van het Leontienhuis. Terwijl Stichting Vrienden van het Leontienhuis zich richt op de fondsenwerving. Beiden stichtingen zijn geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het bestuur van Stichting Leontienhuis bestaat uit Wendy Hopmans (voorzitter), Hans Bloks (penningmeester) en Jan Ambachtsheer (secretaris). Het bestuur van Stichting Vrienden van het Leontienhuis bestaat uit Michael Zijlaard (voorzitter), Peter Michels (penningmeester), Manon Veldkamp-Dirkse (secretaris), Guido Hoffman (algemeen bestuurslid), Robin Dijkgraaf (algemeen bestuurslid) en André van der Meer (algemeen bestuurslid). Stuk voor stuk maatschappelijk betrokken professionals uit het bedrijfsleven, met ieder een eigen expertise en als vrijwilligers verbonden aan het Leontienhuis.

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het vormen van deze twee nieuwe stichtingen en besturen. Op woensdag 14 april werd dit officieel bekrachtigd, door notaris mr. M.M. (Monique) Rens en kandidaat notaris mr. Ronald H. Schonenberg, die dit geheel belangeloos voor het Leontienhuis hebben verzorgd. 

Taken stichtingen
Voorheen werd het Leontienhuis gedragen door één stichting. Het loskoppelen van de belangrijkste activiteiten van het Leontienhuis, mensen helpen en donaties werven, is een strategische zet richting de toekomst om de professionaliteit en toekomst van het Leontienhuis te waarborgen. “Het geeft ons de ruimte om te focussen op dat waar het Leontienhuis goed in is, namelijk begeleiding bieden aan al die mensen die het Leontienhuis zo keihard nodig hebben”, aldus Wendy Hopmans, voorzitter Stichting Leontienhuis. Michael Zijlaard, voorzitter Stichting Vrienden van het Leontienhuis, voegt daar op zijn beurt aan toe: “Om dat te kunnen doen en ook te kunnen blijven doen, hebben we voldoende financiële middelen nodig. Een groot deel halen we uit fondsenwerving, daarom hebben we daar een aparte stichting voor opgericht.” De twee voorzitters geven aan regelmatig contact met elkaar te hebben, om activiteiten af te stemmen. 

Leontien Zijlaard-van Moorsel, de oprichtster van het Leontienhuis, is nog altijd nauw betrokken bij het Leontienhuis. Ze is blij met deze stap. “We zitten niet stil en ontwikkelen onszelf continu. Het begon bijna 6 jaar terug met een inloophuis en kijk waar we nu staan. Met alle ervaring die we hebben, mogen we ons met recht een centrum voor herstel noemen. Iedere dag zijn we er voor mensen die vechten tegen een eetstoornis. En dat willen we nog jaren blijven doen. Daarom is dit een belangrijke stap, om dat zeker te stellen.”

Over het Leontienhuis

Het Leontienhuis is een centrum voor herstel, voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. In juli 2015 opende koningin Máxima het Leontienhuis. Sindsdien is de schitterend gerestaureerde boerderij in Zevenhuizen een veilige, warme en inspirerende plek voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het bereik van het Leontienhuis is groter dan Zevenhuizen alleen. Het Leontienhuis inspireert en coacht mensen door het hele land, met ervaringsdeskundigheid als belangrijke basis. Deelnemers aan de programma’s van het Leontienhuis hebben zelf de regie over hun herstel.

www.leontienhuis.nl

Bron: persbericht

Dit bericht is 1584 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail