Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit – editie 2023

Facebooktwitterlinkedinmail

10 oktober 2022 – Op donderdag 26 januari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Hoogsensitiviteit’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er ‘anders’ in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord. 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Corina Greven (Radboud Universitair Medisch Centrum) – Hoogsensitiviteit: wat en hoe?
  • Dr. Sofie Weyn (KU Leuven) – Ten goede en/of ten kwade: onderzoek naar de meting en de karakterisering van hoogsensitiviteit
  • Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) – Autisme en/of hooggevoeligheid
  • Drs. Esther Bergsma (Hoogsensitief.nl) – Breinprocessen bij hoogsensitieve kinderen en jongeren
  • Drs. Michael Portzky (Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge) – De triade Veerkracht, Stress(bestendigheid) en het Palliatieve Palet bij HSP: een blijvende evenwichtsoefening.
  • Dr. Fabiënne Naber (Universitair Medisch Centrum Utrecht) – Hoogsensitiviteit en overprikkeling

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, AbSg, Kwaliteitsregister V&V, VSR, LV POH-GGZ, Registerplein en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 2271 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail