Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Facebooktwitterlinkedinmail

9 februari 2023 – Op donderdag 22 juni 2023 vindt het congres ‘Emoties en emotieregulatie’ plaats in Eindhoven. De online editie van dit congres zal van start gaan op 1 augustus 2023.

Met welke mensen je ook werkt, je hebt altijd met emoties te maken. In iedere rol die je kunt bedenken. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op. Vaak wordt onderschat hoe intens dit proces in zijn werk gaat. Innerlijke belevingen of gevoelens zoals angst, vreugde, verdriet of boosheid zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen, terwijl het belangrijk is om te begrijpen en aan te voelen wat er voor de ander op het spel staat en van waarde is om een passend hulpaanbod in te zetten.

Sommige mensen met emotionele problematiek kunnen bijvoorbeeld heftige reacties vertonen, niet passend bij de situatie. Of ze vertonen fysieke- en verbale agressie, hebben stemmingswisselingen of vervallen in een depressie. Niet zelden ervaren professionals handelingsverlegenheid wanneer emoties een prominente rol gaan spelen in het hulpverleningsproces en de interactie met cliënten. Welke kennis is van belang wanneer het gaat om emoties en welke methodieken en technieken zijn beschikbaar om emoties zodanig te reguleren dat je in de rol van professional handelingsbekwaam kunt reageren? 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Carolien Rieffe (Universiteit Leiden) – Inleiding in de emotie-theorie en de (a)typische ontwikkeling van mensen
  • Dr. Lotte van Dillen (Universiteit Leiden) – Brein en emotie
  • Prof. Dr. Caroline Breat (Universiteit Gent) – Inzetten op emotieregulatie in de behandeling: wat weten we al?
  • Anne Have MSc. (Lentis) – Emotieregulatie bij LVB
  • Drs. Julie Rosseel (Universiteit Gent – Impetus Academy) – Help! Wat komt er nu bovendrijven?
  • Dr. Tommy Hendriks (Universiteit van Tilburg) – Emotieregulatie en cultuur sensitieve positieve psychologie
  • Dr. Jeffrey Roelofs (Psychologenpraktijk Margraten) – Emotieregulatie bij adolescenten

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J / NVO-OG, Registerplein, FGzPt, Kwaliteitsregister V&V en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3080 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail