Inspiratie en verbinding op kennisdag Herstel Dichtbij

Facebooktwitterlinkedinmail

21 maart 2022 – Op de eerste kennisdag van het programma ‘Herstel Dichtbij / Samen voor mentale gezondheid’ hebben de kandidaten van de 30 deelnemende zelfregie- en herstelinitiatieven ‘live’ kennis met elkaar gemaakt.

Naast kennismaking stond ook een eerste inhoudelijke uitwisseling centraal, onder het motto #durftevragen. In het programma Herstel Dichtbij gaat het om het versterken van bestaande zelfregie- en herstelinitiatieven, maar ook om uitbreiding van dit soort plekken door-en-voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat is hiervoor nodig, hoe realiseer je duurzame financiering, wat is de ideale organisatievorm, hoe werk je samen met andere partijen in het veld, welke werkprocessen leg je vast en hoe behoud je je eigen identiteit en de vrije ruimte? De betrokkenheid en het enthousiasme van de deelnemers was de hele dag goed te voelen, de zaal bruiste van energie!

Het Oranje Fonds, MIND en het Instituut voor Publieke Waarden werken samen om het programma Herstel Dichtbij mogelijk te maken. De inhoudelijke kennis en kunde is rijkelijk aanwezig bij de deelnemers: (veelal) ervaringsdeskundige initiatiefnemers, projectleiders en/of pioniers uit zelfregie- en herstelinitiatieven. Door de kennis met elkaar te delen, versterken we elkaar en kunnen we samen de beweging van zelfregie- en herstelinitiatieven verder brengen. Dit doen we onder andere door actieonderzoek naar onderwerpen die de community van Herstel Dichtbij samen bepalen. Samen gaan we Herstel Dichtbij voor iedereen in Nederland mogelijk maken!

De uitkomsten van deze onderzoeken en andere opbrengsten van het programma delen we via de nieuwskanalen van het Oranje Fonds en MIND. Zie ook: https://mindplatform.nl/project/programma-herstel-dichtbij

Bron: mindplatform.nl 

Dit bericht is 1894 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail