Week van de psychiatrie, elke stem telt !

Facebooktwitterlinkedinmail

21 maart 2022 – Elk mens doet ertoe, het is daarom van belang dat alle stemmen gehoord worden. Eenieder heeft zo zijn eigen voorkeuren/mogelijkheden/talenten om zich te uiten. Daarom is er in de Week  van de Psychiatrie veel aandacht voor uiteenlopende expressievormen en initiatieven.

Doe je mee? Hoe laat jij van je horen; hoe maak jij jezelf zichtbaar? Is het poëzie, tekenen, schilderen, literatuur, muziek, beeldende kunst? Wil je iets laten zien en/of jouw ervaringen delen? Ken je interessante initiatieven? Laat het ons weten! Organiseer je iets in de Week van de Psychiatrie? Wij plaatsen het op de agenda van de website! Samen zorgen we ervoor dat ook jouw stem telt!

Wij hebben dit jaar voor het thema ‘’Iedere stem telt’’ gekozen, niet alleen vanwege de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook omdat er ondanks alle vooruitgangen die we met zijn allen hebben geboekt, er toch nog steeds stigma rondzwemt binnen de psychiatrie. Daarnaast hebben we ons allemaal moeten aanpassen aan de Coronacrisis, waar de een heel makkelijk mee kon komen met het switchen naar een wat modernere aanpak, had de ander juist moeite om met deze, toch wat gedwongen, moderne aanpak verder te gaan. Zo heeft juist deze crisis ook aangetoond hoe belangrijk het is dat er door alle partijen mee wordt gedacht en mee wordt gewerkt om gezamenlijk tot een goede manier van werken te komen.

Met deze campagne dit jaar hopen wij dat het een blijvende manier van denken en doen zal zijn door iedere stem te laten meetellen. Niet alleen de behandelaar, niet alleen de cliënt, niet alleen de betrokkenen, maar allemaal.
Hallo Allemaal!

Hier een kort stukje om mezelf bij jullie te introduceren. Ik ben Monique Almekinders, Sr. Medewerker Ervaringsdeskundigheid en Herstel bij GGz Breburg. Al een aantal jaar ben ik met een aantal collega’s binnen ons werkgebied druk bezig om de Week van de Psychiatrie op de kaart te krijgen. Wat als een leuke neventaak begon, groeide uit tot een geweldige nevenfunctie! In 2021 werd ik gevraagd om als voorzitter aan te sluiten bij de landelijke werkgroep van de Week van de Psychiatrie. En daar ben ik dan!

Ik vind het geweldig om met een mooie groep mensen inhoud te geven aan het jaarthema ‘Elke stem telt’ voor 2022.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat elke stem gehoord kan en mag worden!

Bron: weekvandepsychiatrie.nl 

Dit bericht is 1859 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail