Gratis webinar ‘Samen leren in de GGZ: het perspectief van patiënt, familie en professional’

Facebooktwitterlinkedinmail

18 juli 2020 – Op woensdag 9 september om 20.00 uur organiseert Sympopna de gratis webinar ‘Samen leren in de GGZ: het perspectief van patiënt, familie en professional’. 

Er zijn goede redenen om herstel als een leerproces te benaderen en daarom de geestelijke gezondheidszorg in te richten als een leeromgeving. Het leren in de GGZ kun je beschrijven als een boom met meerdere takken: leren met de patiënt, online leren, evalueren, leren in de regio en internationaal. Innoveren is een bijzondere vorm van leren: leren van de toekomst.

De ervaringsdeskundigen zijn hierin voorgegaan met het inrichten van herstelacademies. Zo wordt de lerende organisatie niet alleen relevant voor de lerende professional maar eveneens voor de lerende patiënt en diens netwerk. De COVID-19 episode heeft ons daarbij ook nog eens het digitale tijdperk in geslingerd. Sommigen voelen zich daar snel thuis, anderen eerder verweesd.

Het online samen leren neemt een snelle vlucht en roept vragen op hoe wij nieuwe hulpmiddelen als ZOOM op een manier inzetten dat deze bijdraagt aan cultuur van samen leren in de GGZ. Alleen een camera zeten bij face to face bijeenkomsten schiet tekort. Hoe het wel kan bespreken wij in deze Webinar vanuit drie perspectieven: de patiënt, de familie en de professional. Daarnaast is er online live muziek en zullen wij online met u de interactie aangaan.

Inschrijving
Inschrijving voor dit webinar geschiedt door het online inschrijfformulier in te vullen op website www.sympopna.nl en te verzenden.

U ontvangt direct na inschrijving automatisch een bevestiging in de mailbox van het door u opgegeven mailadres op het inschrijfformulier

Voorwaarden

Mocht u niet deel kunnen nemen aan de webinar, dan kunt u zich tot 26 augustus kosteloos afmelden, daarna zijn we genoodzaakt om €25,- in rekening te brengen

Programma
19.45 uur: Ontvangst in de digitale omgeving

19:55 uur: Live muziek –  Sven Keet, – zanger, dirigent

20.00 uur: De GGZ als lerende organisatie  Rene Keet – psychiater, directeur FIT-academy GGZ Noord Holland Noord

20.20 uur:  Mijn herstel als leerproces. Maaike van der Werff – ervaringsdeskundige

20:40 uur:  Het leren van familieleden Bert Stavenuiter – voorzitter Ypsilon

21:00 uur: Live muziek –  Sven Keet, – zanger, dirigent

21:05 uur: Interactie

21:25 uur: Wrap up Rene Keet

21:30 uur:  Sluiting met Live muziek Sven Keet, – zanger, dirigent

​Gratis Webinar Samen leren in de GGZ: het perspectief van patiënt, familie en professional
woensdag 9 september 2020
Online om 20:00 uur

Dit bericht is 2601 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail