GGz Altrecht schrijft excuusbrief aan familie na zelfdoding patiente

Facebooktwitterlinkedinmail

10 september 2018 – Ggz-instelling Altrecht heeft in een brief excuses aangeboden aan de familie van een patiënte die zichzelf in februari van het leven beroofde, meldt het AD. In de brief geeft geneesheer-directeur Pieter Prins toe dat de instelling op belangrijke punten niet juist heeft gehandeld. Een van de citaten: “Ik wil u dan ook namens de instelling welgemeend excuses aanbieden voor deze gang van zaken en nogmaals mijn deelneming betuigen met dit afschuwelijke verlies.”

De patiente zat vanaf haar 18e in psychiatrische zorg. Ze kreeg de diagnose borderline, had last van  stemmen in haar hoofd en deed meerdere suïcidepogingen. Vier jaar geleden werd ze opgenomen in het Willem Arntsz Huis van Altrecht in Utrecht.

In september vorig jaar stichtte ze brand in haar kamer, waarna ze naar een gevangenis met psychiatrische afdeling in Zaanstad werd verplaatst. Daar zat ze zeven maanden in voorarrest.

In de brief schrijft Prins dat een aantal personeelsleden in de brand een mooie kans zag om van haar af te komen. Ook erkent de directeur dat de medische overdracht aan de gevangenis onvoldoende was.

In februari maakte de patiente in een isoleercel van de gevangenis in Zaanstad een einde aan haar leven. Altrecht bevestigt dat de brief in vertrouwelijkheid naar de nabestaanden is verstuurd, maar wil niet inhoudelijk op de zaak reageren.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Bron: nos.nl

Dit bericht is 3101 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail