Gratis kennissessie ‘Leven met een suïcidale naaste’ op 22 febr

Facebooktwitterlinkedinmail

3 februari 2024 –  Bij sommige psychische aandoeningen komen zelfdoding en suïcidale gedachten vaker voor. Ieder jaar doen ongeveer 50.000 mensen in Nederland een poging tot zelfdoding. Aanvankelijk richtte de hulpverlening zich alleen op mensen die zelf suïcidale gedachten hadden, de laatste tien jaar ligt de focus vooral op het voorkómen van zelfdoding. Familieleden en naasten zijn hierbij van onschatbare waarde. Maar de problematiek zet ook hen onder hoogspanning. Hoe weet je of je dierbare denkt aan suïcide? Hoe praat je erover? En hoe blijf je als naaste zelf op de been?

Daarover gaat de nieuwe kennissessie van MIND Ypsilon. De sessie is online (via Zoom) voor iedereen bij te wonen en vindt plaats op donderdag 22 februari 2024 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan gratis via deze link.

Speciale gast is Koos de Boed. Hij is initiatiefnemer en landelijk coördinator van Stichting Suïcide Preventie Centrum, voorzitter van de suïcidepreventiewerkgroep van MIND en schreef onder andere de boeken De eeuwige idioot en Het suïcideherstelproces. Als ervaringsdeskundige op het gebied van suïcidaliteit zet hij zijn ervaringen in om anderen te ondersteunen die hier ook mee te maken hebben (gehad). Maar Koos is deze kennissessie niet alleen. Ook zijn zus Nita de Boed is bereid om haar ervaringen als naaste te delen.

“Ik weet dat het leven moeilijk kan zijn, ik ben er bijna uitgestapt”, vertelt Koos. Het gesprek hierover aangaan kan enorm opluchten, weet hij. “Dat geldt niet alleen voor mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten, maar zeker ook voor de naasten. Het heeft ook invloed op hun leven.”

Wil je de kennissessie ‘Leven met een suïcidale naaste’ niet missen? Meld je dan hier aan.

Bron: ypsilon.org

Praten helpt! 

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113

Dit bericht is 2965 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail