Gezamenlijke verpleegafdeling voor ggz-patiënten met corona

Facebooktwitterlinkedinmail

10 juni 2020 – Iedereen kan het coronavirus krijgen. Dat geldt ook voor patiënten met psychiatrische problematiek die opgenomen zijn in een kliniek. Om deze patiënten de best mogelijke zorg te kunnen geven hebben GGZ Rivierduinen, Parnassia Groep en GGZ Delfland hun krachten gebundeld in een gezamenlijke cohortdafdeling voor de westelijke regio van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Op deze afdeling krijgen patiënten de zorg die ze nodig hebben vanwege het coronavirus en kunnen ze tegelijkertijd hun behandeling voortzetten. De cohortafdeling is gehuisvest in een kliniek van GGZ Delfland.

Het aantal positief geteste patiënten neemt sterk af. Daardoor is het veel efficiënter om in de regio één gezamenlijke afdeling te starten dan drie aparte afdelingen beschikbaar te houden. Bovendien kunnen de instellingen nu hun kennis en kunde centraliseren. GGZ Delfland heeft de afgelopen maanden ervaring opgedaan met cohortverpleging van psychiatrisch patiënten die besmet zijn met het coronavirus. In totaal zijn 11 patiënten op de cohortafdeling verpleegd. Zij zijn inmiddels allemaal hersteld en weer terug naar hun eigen afdeling.

Als er drie of meer patiënten positief zijn getest, gaat de cohortafdeling in Delft open. Patiënten worden dan overgeplaatst, en medewerkers van de desbetreffende instelling komen met de patiënt mee. In totaal is er plek voor tien patiënten. Mocht zich later in het jaar een tweede coronagolf in Nederland voordoen, en één cohortafdeling niet voldoende zijn, dan wordt uitgebreid naar een tweede cohortafdeling bij Parnassia, en is dat niet voldoende dan een derde bij GGZ Rivierduinen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2020 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail