Familie van overleden Avicii richt stichting voor zelfmoordpreventie op

Facebooktwitterlinkedinmail

27 maart 2019 – De familie van de overleden Zweedse producer en dj Avicii heeft een stichting opgericht uit zijn naam. De Tim Bergling Foundation, zoals het goede doel is genoemd, zal zich op onder meer zelfmoordpreventie richten, zo meldt NU.nl.

Tijdens zijn leven zette Avicii, die werd geboren als Tim Bergling, zich al in voor goede doelen ter bestrijding van hongersnood en aids wereldwijd. De familie van de dj hoopt zijn werk voort te zetten met de opgerichte stichting.

“Tim wilde een verschil maken. Het beginnen van de stichting is onze manier om hem te eren en zijn geest voort te laten leven”, laat de familie weten in een reactie aan onder meer Billboard.

De stichting zal zich om te beginnen richten op zelfmoordpreventie en aandacht voor psychische problemen, maar wil ook initiatieven voor het behoud van het klimaat en bescherming van bedreigde diersoorten omarmen.

De Zweedse producer en dj werd op 20 april 2018 dood aangetroffen in Masqat, de hoofdstad van Oman. Zijn familie liet in een brief weten dat Bergling “niet meer verder kon en rust wilde vinden”.

Bron: nu.nl

Denk je aan zelfmoord? Hulp nodig? Bel 0900-0113 of chat anoniem op 113.nl 

Dit bericht is 2628 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail