De website met informate over de Wet Verplichte GGZ live

Facebooktwitterlinkedinmail

26 juni 2019 – De afgelopen weken is er door GGZ Nederland hard gewerkt aan een platform waar alle informatie en documenten, voor zover nu beschikbaar, over de implementatie van de Wet Verplichte GGZ (WvGGZ) bij elkaar staan.

Deze informatie vullen we steeds aan. Ook uw inbreng is van harte welkom. Het platform bestaat uit een open en gesloten gedeelte. Het gesloten gedeelte is alleen voor leden van GGZ Nederland.

Daar staat vooral work-in-progress dat we graag alvast vertrouwelijk met u willen delen. Leden van GGZ Nederland kunnen hiervoor via de website een inlog aanvragen. De url van de website is https://www.ggznederland-wvggz.nl/. Deel deze url vooral ook met andere collega’s binnen uw organisatie die met de implementatie van de Wvggz te maken hebben.

Bekijk de website 

Bron: ggznederland.nl 

Wet verplichte GGZ

De wet verplichte GGz is dinsdag 23 januari aangenomen door de Eerste Kamer. De wet gaat de huidige BOPZ vervangen en wordt per 1 januari 2020 ingevoerd.

De wet verplichte GGz biedt volgens MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid een aantal verbeteringen ten opzichte van de BOPZ. De rechter besluit welke vorm van dwang mag worden toegepast, terwijl hij onder de BOPZ alleen beslist over het gedwongen opnemen van een persoon. In de wet staat de behandeling centraal en niet de gedwongen opname. Familie krijgt voor het eerst een volwaardige juridische positie en ook de familievertrouwenspersoon krijgt een wettelijke status. Een cliënt mag een eigen plan van aanpak opstellen om verplichte zorg af te wenden.

 

 

Dit bericht is 2861 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail