MIND Korrelatie biedt overbruggingshulp als je therapeut op vakantie is

Facebooktwitterlinkedinmail

26 juni 2019 – Mensen die vanwege de zomervakantie tijdelijk niet terecht kunnen bij hun eigen hulpverlener kunnen deze zomer in aanmerking komen voor overbruggingsgesprekken bij MIND Korrelatie. “Soms zijn hulpverleners tot vijf weken weg en hebben ze geen vervanger. Dan kunnen wij die tijd met hun cliënten overbruggen door hen bijvoorbeeld te helpen de week door te komen.”

 Tijdens overbruggingsgesprekken, ook wel overbruggingshulp genoemd, helpt een professionele hulpverlener van MIND Korrelatie – een psycholoog of maatschappelijk werker – mensen om het wachten te vergemakkelijken. Niet door therapie te bieden, maar om simpele tips te geven om de wachttijd te overbruggen, tips die bij de hulpvrager passen. MIND Korrelatie hulpverlener Mirjam Schneider: “Omdat we al meer dan 50 jaar ervaring hebben met hulpgesprekken, kunnen we snel achterhalen waar iemand behoefte aan heeft. De gesprekken, die we bijvoorbeeld ook bieden aan mensen die lang op een wachtlijst voor de ggz staan [1], kunnen veel voor mensen betekenen. Voor sommige mensen is het al genoeg om met iemand te praten, hun hart te luchten”.

Gesprekken met een vaste hulpverlener
Waar de ‘normale’ hulpverlening van MIND Korrelatie over het algemeen bestaat uit 1 gesprek waarna een hulpvrager zelf verder kan, krijgen hulpvragers bij overbruggingshulp een aantal telefonische, chat- of WhatsApp-gesprekken aangeboden met een vaste hulpverlener. Deze hulpverlening kost de hulpvrager niets, behalve bij telefonische hulp de belkosten van 15 cent per minuut.

De hulpverlening is afhankelijk van de hulpvraag en de behoeften van degene die belt. Er vindt maximaal 1 gesprek per week plaats met een duur van ongeveer een half uur. Onderwerp van het contact is bijvoorbeeld ‘Hoe kom je de dag door?’ en ‘Hoe maak je optimaal gebruik van de adviezen die eerder door je eigen behandelaar zijn gegeven?’ Daarnaast biedt MIND Korrelatie psycho-educatie en kunnen de hulpverleners mensen adviseren over andere overbruggingsmogelijkheden en hulpinstanties. Ze verwijzen bijvoorbeeld naar een van de lidorganisaties [2] van MIND.

[1] https://mindkorrelatie.nl/nieuws/sta-je-op-een-wachtlijst-bel-mind-korrelatie

[2] https://mindplatform.nl/over-mind-platform/organisatie/landelijke-lidorganisaties

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 3413 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail