De Publieke Tribune: Omgaan met Zelfmoordpreventie

Facebooktwitterlinkedinmail

31 juli 2022 – In deze uitzending van De Publieke Tribune aandacht voor een beladen belangrijk onderwerp: zelfmoord. Maar vooral ook over hoe zelfmoord voorkomen kan worden. Coen Verbraak praat er in de studio over met Marjolein Korste. Ze werkt als online therapeut bij 113 Zelfmoordpreventie en deed zelf twee suïcidepogingen.

Marjolein Korste (26) is vorig jaar afgestudeerd als kinder- & jeugdpsycholoog en liep tijdens haar studie psychologie stage bij 113 Zelfmoordpreventie. Inmiddels is ze er werkzaam als online therapeut en helpt ze iedereen die met een hulpvraag bij 113 aanklopt.

Ze heeft zelf ook ervaring met suïcidaliteit. Ze kreeg op haar 13e voor het eerst last van suïcidale gedachten en deed in haar jonge jaren tot twee maal toe een zelfmoordpoging. Ze meldde zich vrijwillig aan in een kliniek voor jongvolwassenen met persoonlijkheidsproblematiek en ging er negen maanden intern.

Het leven gaat nog altijd met ups en downs, maar één ding weet ze zeker: praten over zelfmoord helpt.

Voorafgaand aan het gesprek met Marjolein Korste is een nieuwe aflevering van de podcastserie Wat blijft te horen, over de in 2019 aan alvleesklierkanker overleden psychiater én oprichter van 113 Zelfmoordpreventie, Jan Mokkenstorm. Coen Verbraak sprak voor deze aflevering met Mokkenstorms vriend en psychiater Jan Smit, collega Anke Wammes en weduwe Nicole Kwaks.

Meer over deze aflevering vind je hier.

Luister de aflevering terug op nporadio1.nl >>>

Worstel je zelf met suïcidale gedachten of maak je je zorgen om iemand anders? Praat er dan over. Deskundigen bij 113 Zelfmoordpreventie zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor hulp en vragen. Bel 0800-0113 of ga naar http://113.nl.

Bron: nporadio1.nl 

Dit bericht is 2030 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail