27 juni 2022 – Op 30 juni 2022 neemt Joep Verbugt afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van GGzE. Daarna is hij officieel met pensioen. Voor de afscheidsbijeenkomst zijn collega’s uit de organisatie, partners uit het netwerk en familie uitgenodigd. Het programma bestaat uit een inhoudelijk deel en een receptiedeel. Wie Joep Verbugt gaat opvolgen is nog niet bekend.
Joep Verbugt begon zijn carrière als maatschappelijker werker. Een van zijn drijfveren is om het verschil te kunnen maken in de zorg. Bezig zijn met innovatie en verbinding leggen tussen de bedrijfsmatige kant en de zorgkant van een instelling. Zodoende groeide hij door naar managementfuncties. “Voordat ik bij GGzE kwam werken stond de instelling bij mij bekend als innovatief en als voorloper op het gebied van eigen regie voor de cliënt. Dat maakte dat ik besloot om na 18 jaar bij Jeugdzorg de overstap te maken naar GGzE.” Bij GGzE is hij uiteindelijk 16 jaar gebleven.
Joep is trots op de mensen die bij GGzE werken, op hoe GGzE ervoor staat en op de rol die hij daar mede in heeft mogen spelen. Trots op hoe het terrein van Landgoed De Grote Beek erbij ligt, de voorzieningen, de verankering van het Planetree-gedachtegoed. Joep Verbugt: “Ik ben dankbaar dat ik hier zo lang heb mogen en kunnen werken. Dit houdt nu op en het is goed zo.”
Voor Joep Verbugt is het inmiddels zo’n beetje een levensmissie geworden: de overtuiging uitdragen dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid. Die missie houdt niet op bij zijn pensionering. En daarom heeft hij een bijzonder boekwerk gemaakt. Alle genodigden ontvangen op 30 juni een exemplaar. “Ik wil mensen nog iets meegeven over mentale gezondheid. Mijn Mentale Schijf van Vijf! Over hoe belangrijk mentale gezondheid is in de samenleving, in organisaties, in je directe sociale omgeving, voor jezelf en in de natuur! Daarover heb ik columns geschreven, haiku’s en (nonsens) gedichtjes in het Nederlands en in het Limburgs. Een paar daarvan zijn al eerder gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad en in De Limburger. Dit alles is nu gebundeld in een boek, omdat ik tot op het laatst ervan overtuigd ben dat de belangrijkste essentie van leiderschap is: verbinding zoeken en tot stand brengen!
‘Ut is gedaon, wae motte nau nao hoes toe gaon’”
Bron: persbericht
Dit bericht is 1335 keer gelezen.