Inspectie dwingt voor het eerst ggz-zorgverlener het werk neer te leggen

Facebooktwitterlinkedinmail

3 september 2022 – De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zorgverlener C. Roest uit Woudenberg een last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten opgelegd. Hij voldoet niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen. De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. 

De inspectie heeft geen vertrouwen in de manier waarop de heer C. Roest zorg verleent. De inspectie kreeg een aantal meldingen over de wijze waarop hij de zorgverlening aan cliënten inricht en heeft meerdere onderzoeken gedaan.

De inspectie concludeert dat er sprake is van een risicovolle situatie en dat deze zorgverlener op dit moment niet voldoet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen.
Zijn gedragingen zorgen voor een grote kans op ernstige benadeling van de gezondheid van zijn cliënten. Enkele gedragingen van de zorgverlener hebben al geleid tot ernstige benadeling van de gezondheid van personen. In het belang van de volksgezondheid is het nodig dat de zorgverlener stopt met zijn beroepsactiviteiten als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut, totdat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg over dat handelen heeft geoordeeld.

Hoe nu verder?
Dit betekent dat de zorgverlener per direct niet meer mag werken als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut. Het handelen van de zorgverlener wordt over uiterlijk acht weken door middel van een tuchtklacht voorgelegd aan het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Het Tuchtcollege beoordeelt of het handelen van de zorgverlener verwijtbaar is en of de zorgverlener zijn werk kan hervatten.

Bron: igj.nl

Dit bericht is 2280 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail