Ayahuasca goed voor behandeling alcoholisme en depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

10 november 2017- De psychedelische drug ayahuasca kan mogelijk zorgen voor een beter welzijn en is te gebruiken als middel tegen alcoholisme en depressie, zo meldt NU.nl. Dat suggereren onderzoekers van de universiteit van Exeter en het University College London na het bestuderen van gezondheidsdata van meer dan 96.000 personen die deelnamen aan de Global Drug Survey. De resultaten zijn gepubliceerd in Scientific Reports

Van de 96.000 deelnemers hadden er 527 ayahuasca gebruikt. 18.138 deelnemers hadden lsd of paddo’s gebruikt en het overige deel had geen psychedelische drugs gebruikt.

De ayahuasca-gebruikers uit de groep meldden minder problematisch alcoholgebruik dan mensen die lsd of paddo’s gebruikten. Verder meldden zij een hoger algemeen welzijn in de twaalf voorgaande maanden dan andere deelnemers aan het onderzoek.

“Onze bevindingen lijken erop te wijzen dat ayahuasca een belangrijk, sterk middel kan zijn bij de behandeling van depressie en alcoholisme”, zegt onderzoeker Will Lawn van University College London. “Recent onderzoek wijst op de mogelijkheden van ayahuasca als psychiatrisch medicijn, en ons onderzoek levert verder bewijs dat het een veilig en veelbelovend middel kan zijn.”

Causaal verband
“Het is wel belangrijk om op te merken dat onze data geen causaliteit aantonen”, voegt Lawn toe. “Bovendien hadden ayahuasca-gebruikers uit het onderzoek nog steeds een te hoge alcoholinname.” Volgens de onderzoekers is verder onderzoek nodig naar de effecten op korte en lange termijn van ayahuasca en moet worden gekeken naar de verbanden tussen ayahuasca-gebruik, psychische gezondheid, welzijn en alcohol- en drugsgebruik van mensen.

Ayahuasca is een brouwsel dat al honderden jaren wordt gedronken in de Amazone-regenwouden van Zuid-Amerika, maar de laatste jaren wint het ook aan populariteit in de westerse wereld.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 5759 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail