GGZ Lentis sluit kliniek voor volwassenenpsychiatrie in Zuidlaren

Facebooktwitterlinkedinmail

10 november 2017 – De kliniek voor volwassenenpsychiatrie van Lentis in Zuidlaren gaat dicht. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg ziet er geen heil meer in om de kliniek nog langer open te houden, waardoor enkele tientallen medewerkers hun baan dreigen te verliezen, zo meldt RTVNoord

Volgens de directie zijn er structureel te veel lege bedden in de klinieken in Groningen, Winschoten en Zuidlaren. Dit komt, zegt de directie, omdat in de psychiatrische zorg steeds meer de nadruk komt te liggen op ambulante zorg en steeds minder opnames worden gedaan.

Twintig lege bedden
‘De cijfers laten zien dat er gemiddeld twintig lege bedden in onze klinieken in Groningen, Winschoten en Zuidlaren zijn. We verwachten dat dit niet incidenteel is, maar een structurele trend. Ook de geplande start van Intensive Home Treatment binnen Volwassenenpsychiatrie, in het eerste kwartaal van 2018, zal het proces van ambulantisering verder versnellen en resulteren in verdere afbouw van bedden’, aldus de directie.

Gefaseerd afbouwen
Om kosten te besparen, wordt de instelling in Zuidlaren gesloten. De behandelingen worden geconcentreerd in Groningen en Winschoten.

De kliniek in Zuidlaren wordt mogelijk gefaseerd afgebouwd. Het is de bedoeling dat in het gebouw op termijn andere onderdelen van Lentis worden gehuisvest.

Brief
De tientallen medewerkers zijn per brief op de hoogte gebracht van de sluiting. De zorginstelling onderzoekt of zij elders binnen Lentis aan de slag kunnen.

De Ondernemingsraad en Cliëntendeelraad zijn over het voorgenomen besluit omtrent de kliniek in Zuidlaren geïnformeerd.

Zie ook GGZ Lentis lijdt 12 miljoen verlies

Bron: rtvnoord.nl

Dit bericht is 4313 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail