Angst na kanker? Effectieve module nu beschikbaar op Minddistrict en Therapieland

Facebooktwitterlinkedinmail

28 juni 2024 – Ook na een succesvolle kankerbehandeling heeft 59% van de mensen last van angst voor terugkeer van de ziekte. 94% heeft behoefte aan ondersteuning hierbij. Dit blijkt uit onderzoek van het Helen Dowling Instituut, waaruit ook duidelijk werd dat een combinatie van zelfhulp en gesprekken met een professional, zoals in de module Minder angst na kanker, effectief is om angst te verminderen. De module Minder angst na kanker is nú beschikbaar op Minddistrict en Therapieland.

Minder angst na kanker is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT) en bevat informatie, oefeningen en video’s van andere patiënten. Onderzoek laat zien dat de internetbehandeling effectief is als deze wordt gecombineerd met drie tot vijf gesprekken met een zorgprofessional. In de gesprekken is er ruimte om het verhaal te delen, vragen te stellen en de onderwerpen uit het programma verder uit te diepen. Deze blended behandeling bleek effectief in het verminderen van angst voor terugkeer van kanker in vergelijking met de gebruikelijke zorg die mensen ontvangen. Ook de algemene mentale gezondheid verbeterde door de behandeling. De verbeteringen hielden 10 maanden later nog stand.

Training

De Helen Dowling Academie ontwikkelde een training voor zorgprofessionals om te leren werken met de module. Ben jij POH-GGZ, psycholoog of kom je in je werk in aanraking met mensen die worstelen met angst na kanker? Meld je dan aan voor deze training via https://hdi.nl/scholing/angst-na-kanker/

Bron: persbericht

Dit bericht is 415 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail