Psylaris en Minddistrict verbeteren samen digitaal behandelaanbod

Facebooktwitterlinkedinmail

13 april 2023 – Je behandelingen eenvoudig uitbreiden? En zonder onderbreking vanuit je digitale therapie naar VR? Het partnership van Psylaris en Minddistrict maakt dit mogelijk. “Voor professionals wordt het echt eenvoudiger om een breed aanbod aan behandelingen te gebruiken.”

Ehealthaanbieder Minddistrict en Psylaris, ontwikkelaar van virtual-reality-oplossingen binnen de ggz, werken sinds kort samen. Het doel: een breed zorgaanbod. “We willen hulpverleners die digitale of blended zorg bieden meer hoogwaardige opties geven binnen hetzelfde platform,” zegt Jeanette Ploeger, CEO van Minddistrict. “Maar meer opties betekent vaak ook meer tools en platforms, meer inlogmomenten, meer gedoe. Daar zitten hulpverleners natuurlijk niet op te wachten. Daarom is samenwerking tussen aanbieders belangrijk, zodat dit allemaal in 1 platform kan.”

Mike Verhiel, CEO bij Psylaris, benadrukt dit: “onze VR wordt echt vervlochten in de modules van Minddistrict. Cliënten worden bijvoorbeeld vanuit de modules direct verwezen naar een VR-oefening. De ervaringen daarvan kunnen ze bijhouden in hun dagboek in Minddistrict. En daar kunnen ze dan weer feedback op krijgen van hun hulpverlener. Het is geen leuk extra dingetje om aan te bieden, maar een geïntegreerde behandeling. Natuurlijk met als doel om de cliënt het best mogelijk te helpen.”

Het is mooi dat de diverse digitale mogelijkheden elkaar vinden, vindt Ploeger. “Het is zo zonde dat, als het allemaal bestaat, je het niet sámen zou kunnen inzetten. Psylaris draagt bij aan kwalitatieve zorg via VR. Minddistrict via online behandeling. Waarom niet tegelijkertijd, als dat extra kwaliteit en/of effectiviteit kan opleveren?”

De samenwerking is nu goed te zien in de VR exposure therapie Sociale Angst, die geïntegreerd is in de [module ‘Minder sociale angst’](/catalogus/minder-sociale-angst-met-vr). En Psylaris en Minddistrict hebben samen nog meer plannen. “De kern van de behandelingen die we ontwikkelen ligt in stress, angst en depressie. Op deze onderwerpen zullen we elkaar kunnen versterken,” zegt Verhiel.

Ploeger: “Een breed aanbod van type behandelingen, zodat cliënten de hulp kunnen krijgen die op dat moment bij hen past. Dat is echt het mooie van deze samenwerking. Want er bestaat gewoon geen gemiddelde cliënt.”

Bron: persbericht

 

 

Dit bericht is 730 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail