4-daagse opleiding tot stoppen met roken trainer voor de GGZ’

Facebooktwitterlinkedinmail

4 januari 2020 – De opleiding tot trainer Voel je Vrij! Stoppen met Roken & Leefstijl GGZ  van Momentum Training & Coaching  start  in februari 2020. De opleiding duurt 4 dagen, waarin je klaargestoomd wordt om de organisatie van een training zelfstandig op te zetten.

Momentum Training & Coaching kreeg in 2012 van het Fonds Psychische gezondheid en GGZ Nederland de opdracht een interventie en een opleiding tot trainer te ontwikkelen voor stoppen met roken in de GGZ.

Daar werd met behoorlijke scepsis op gereageerd. Roken…..Moet je ze dat ook nog afnemen??
We hebben met een behoorlijk ernstige verslaving te maken die gekoppeld is aan heel veel gewoontes. Bijvoorbeeld het ‘therapeutisch sigaretje roken’; samen met de cliënt een sigaretje roken om een band te scheppen en wellicht dingen te bespreken die in de spreekkamer niet naar boven komen. 

Voel je vrij! 

Medewerkers konden zich niet voorstellen dat cliënten zouden kunnen stoppen met roken en cliënten durfden niet te zeggen dat ze wel wilden stoppen. Het zat behoorlijk op slot. In 6 jaar heeft Momentum Training & Coaching 130 trainers opgeleid in de GGZ, medewerkers die opgeleid worden tot Voel je Vrij! trainer en in hun eigen organisatie cliënten én medewerkers van het roken af helpen.   

Momentum Training & Coaching ontwikkelde een eigen interventie: de Voel je Vrij! Stoppen met Roken & Leefstijltraining GGZ , een interventie die volledig voldoet aan de gestelde eisen, richtlijnen en wetenschappelijk onderzoek en de bijbehorende kwalificaties (Trimbos: ‘goed onderbouwd’ ) en accreditaties (kwaliteitsregister stoppen met roken) daarvoor ontving.  Daarnaast gebruikt Momentum Training & Coaching eigen kennis en ervaring om de opleiding zo veel mogelijk gevarieerd en up to date te houden, waar veel  positieve feedback op wordt gegeven. De complexe doelgroep vraagt om voortdurend op de hoogte willen blijven van eventuele vernieuwingen op het gebied van verslaving en motiveren.

Preventieakkoord
In 2019  is een preventieakkoord getekend waarin afspraken gemaakt zijn om de GGZ in 2025 rookvrij te hebben. Van een ‘rookcultuur’ naar een niet-roken cultuur. Niet roken wordt de norm!

Werk aan de winkel!!
De ervaring is dat cliënten en medewerkers beide moeite hebben om te stoppen. Het is uiteindelijk een hardcore verslaving en geen optie meer er niets aan te doen, of geen begeleiding te bieden.

Wil jij cliënten begeleiden om te stoppen met roken?
De opleiding tot trainer Voel je Vrij! Stoppen met Roken & Leefstijl GGZ start weer in februari 2020. De opleiding duurt 4 dagen, waarin je klaargestoomd wordt om de organisatie van een training zelfstandig op te zetten. Je leert, naast inhoudelijke kennis over tabaksverslaving en motiveren, hoe je stoppen met roken bespreekbaar kunt maken in de organisatie en wie en wat er voor nodig is om te starten. Aan het einde van de opleiding heb je een training gepland. 

Pak je kans en meld je aan voor deze mooie 4 daagse opleiding!

Feedback van vorige deelnemers:

  • Doordat de opleiding compact was, bleef elke minuut relevant!
  • Sinds lange tijd een cursus die inspirerend, leerzaam en motiverend is. Maakt nieuwsgierig naar meer. Behalve stoppen met roken levert t ook antwoord en info op vragen voor verdieping op ander vlak. Combinatie trainers is zeer aanvullend, kortom vol lof!
  • Eindelijk een opleiding waar ik naar uitkijk.
  • Veel nieuwe dingen geleerd.
  • Naast leerzaam is het ook nog gezellig.
  • Veel interactie in de groep, je leert van collega’s.
  • Inspirerend, leerzaam, humorvol, de dag vliegt om en je gaat niet moe naar huis!
  • Veel informatie, door de nieuwe technieken onthou je meer van de stof.
  • Leuke oefeningen, veel interactie.

Dit bericht is 3691 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail