Zorgverzekeraars: geen herkeuring voor mensen met chronische aandoening

Facebooktwitterlinkedinmail

7 oktober 2019 – Verzekerden met een chronische aandoening hoeven niet om de zoveel tijd naar een arts om opnieuw aan te tonen dat zij deze aandoening hebben. Deze herkeuring komt te vervallen.

Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland namens de zorgverzekeraars laten weten aan ministers De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Bruins (Medische Zorg en Sport). Een eenmalige diagnose door de behandelend arts is voldoende. Het is een van de maatregelen die zorgverzekeraars nemen om de onnodige regels in de zorg te lijf te gaan.

Petra van Holst, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland: ‘Zorgverzekeraars willen het hun verzekerden zo gemakkelijk mogelijk maken. Onnodige regels die dat in de weg zitten, moeten geschrapt worden.

De groep verzekerden met een chronische aandoening en hun zorgverleners willen wij ontzorgen door de extra gang naar een arts weg te nemen. De diagnose die nodig is om de zorg aan te vragen, dient vastgesteld te zijn door de behandelend arts. Zorgverzekeraars zijn van plan dezelfde lijst en voorwaarden te hanteren voor deze chronische aandoeningen. We gaan daar komende tijd samen met andere betrokkenen mee aan de slag’.

Bron: zn.nl 

 

Dit bericht is 3619 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail