Zelf bouwen aan een blijvend zelfvertrouwen

Facebooktwitterlinkedinmail

zelfvertrouwen

12 november 2015 – Een gezonde dosis zelfvertrouwen: wie wil dat niet? Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar, wist je dat hoe groter je vertrouwen in je eigen kunnen is, in de persoon die jij bent, hoe leuker en makkelijker je leven wordt?

Gebrek aan zelfvertrouwen is een veelvoorkomend probleem. Ga zelf aan de slag!

Wat is zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is, zoals het woord al zegt, het vertrouwen dat u in uzelf heeft. Het is een realistische kijk op uw eigen kunnen; het vertrouwen dat u zelf taken en hindernissen aankunt.

Hoe ontstaat een gebrek aan zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen ontwikkelt zich in de kinderjaren. Naast iemands persoonlijkheid is de sociale omgeving erg belangrijk bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Wanneer u bijvoorbeeld erg beschermd opgevoed bent, kan het zijn dat u niet geleerd heeft om een eigen mening te vormen en zelf dingen te ondernemen. Als u ouder wordt, kan dit zich uiten in uw gedrag. U durft weinig initiatief te nemen of iets niet te zeggen, omdat u bang bent dat een ander vindt dat u iets stoms zegt. Hierdoor behaalt u geen successen en krijgt u geen bevestiging dat u iets heus wel kan. Uw zelfvertrouwen neemt nog meer af en dit resulteert in nog minder positieve ervaringen. U komt in een negatieve spiraal terecht.

Hetzelfde kan ontstaan wanneer mensen in uw omgeving kritiek hebben geleverd op uw gedrag of prestaties, of wanneer u bent gepest. Ook dit zijn oorzaken waardoor u aan uzelf kunt gaan twijfelen en dingen uit de weg kunt gaan, waardoor uw zelfvertrouwen afneemt of zich niet genoeg ontwikkelt.

Wanneer u een gebrek aan zelfvertrouwen heeft, kunt u dit niet zomaar in een uurtje veranderen. U moet actief aan de slag.

Hoe krijg je nu wel een sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen?

Het geheim van een sterk en blijvend zelfvertrouwen zit hem in inzicht, begrip en acceptatie. Het is niet nodig ontzettend assertief te zijn of iedereen te vertellen hoe geweldig je bent. Het gaat erom dat je je echt de moeite waard voelt en voor niemand onder doet. Het gaat om een authentiek, sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen. Wat je nodig hebt zijn eenvoudige en bewezen technieken die je zelfvertrouwen doen groeien. Deze technieken helpen je jezelf te accepteren en te waarderen. Ze helpen je perfectionisme en zelfkritiek los te laten. Er is immers niets om bang voor te zijn. Je bent prima, precies zoals je bent! Los van wat je doet, los van wat anderen denken…

Ik heb echt heel veel aan de cursus zelfvertrouwen gehad, het heeft mijn leven echt veranderd. Ik voel me veel zekerder bij de dingen die ik doe en ik durf ook meer dingen te doen. Het is leuk om te zien hoe mensen reageren als je een zelfverzekerde houding hebt en dat ook uitstraalt. MK-vrouw

Over de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’

Aanbieding-49-AE72185

Deze e-cursus geeft je direct het beste inzicht in het bereiken van een gezond zelfvertrouwen. Het hoeft geen jaren te duren om zelfvertrouwen te ontwikkelen! Dit bespaart je ontzettend veel tijd en energie. Ik begeleid je stap voor stap door dit proces. Talloze cursisten zijn je voorgegaan. Ze hebben het geloof in zichzelf weer teruggevonden.

Bedankt voor alle duidelijke eyeopeners die ik van je krijg. Het is het bedrag dubbel en dwars waard! Het heeft me vanaf de eerste e-mail al geholpen. Ik sta voor m’n gevoel steviger in m’n schoenen en hecht minder waarde aan wat anderen van mij denken. Het werkt! Ho- man

Normaal doorloop je voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen meerdere coachingsessies à € 95,- per sessie. Omdat niet iedereen hiervoor de tijd of het geld heeft, is er nu deze e-cursus voor een fractie van de prijs! In 12 weken krijg je elke week een e-mail die je informatie en inzicht geeft. Daarbij ontvang je vragen en opdrachten die je in staat stellen in de praktijk te oefenen zodat je direct het resultaat merkt en een sterk en blijvend zelfvertrouwen ontwikkelt. Zekerheid en kracht is dan weer waar het thuishoort: bij jou!

Klik hier voor meer informatie over de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’

Dit bericht is 2616 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail