Zeeuwse zelfregiecentra voor mensen met psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

zelfmanagement, roer, regie

15 november 2016 – Stichting HerstelTalent wil op Walcheren drie zelfregiecentra openen waar mensen met psychische problemen elkaar kunnen treffen. Het idee is dat ze – vanwege hun eigen ervaringen – elkaar verder kunnen helpen om nieuwe stappen te zetten in hun leven, zo meldt PZC.

Zelfregie

HerstelTalent heeft bij de drie gemeenten geld gevraagd om volgend jaar zogenoemde zelfregiecentra te openen. De gemeente Middelburg heeft al een startsubsidie van 30.000 euro toegezegd. De stichting wacht nog op antwoord van Veere en Vlissingen, zegt Irene van de Giessen.

Talenten en toekomst

Zelfregie duidt volgens Van de Giessen op de werkwijze dat mensen die zelf psychische problemen hebben gehad, lotgenoten kunnen helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun talenten. “Het gaat om mensen die al allerlei behandelingen achter de rug hebben. Mensen, waarbij het al heel lang over hun ‘ziekte’ is gegaan. In ons centrum gaat het niet meer over de ziekte, maar over de talenten, de toekomst.”

Locaties

In Middelburg komt het centrum in Hof van Buren in de wijk Nieuw-Middelburg. Het gaat open in 2017 en zal drie dagdelen per week toegankelijk zijn, zegt Van de Giessen. Ook voor Veere en Vlissingen heeft de Stichting HerstelTalent al locaties op het oog, maar daarover kan ze nog niks zeggen omdat er nog geen zicht is op de gevraagde subsidie. Per centrum zullen vijf begeleiders aan de slag gaan. Hoeveel mensen gebruik zullen maken van HerstelTalent durft Van de Giessen niet te voorspellen. “Maar we verwachten een snelle groei als we eenmaal open zijn.”

Bron: pzc.nl

Dit bericht is 2841 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail