Ypsilon maakt familieversie Quickscan GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

2 juni 2017 – Ypsilon kreeg zowel van het CZ Fonds als van de Vrienden van Ypsilon subsidie toegekend voor de ontwikkeling van een familieversie van de Quickscan GGZ.

De Quickscan GGZ is een handig en toegankelijk online instrument dat Ypsilon vorig jaar voor hulpverleners ontwikkelde. Het biedt professionals, team en managers in de GGZ inzicht in hun familiebeleid. Het komende jaar gaat Ypsilon een variant maken die door naasten kan worden ingevuld. Samen zullen ze een reëel beeld geven van het familiebeleid in een instelling.

De Quickscan bestaat uit verschillende thema’s over dagelijkse praktijk en beleid van de instelling. De score op de verschillende items leidt tot een rapportcijfer.
De vragen gaan niet alleen over ‘harde’ feitelijke zaken. Of er een familieraad of een familievertrouwenspersoon is bijvoorbeeld. Maar ook over ‘zachte’ thema’s. Is de instelling ‘familievriendelijk’? Is er aandacht voor de behoeften van naasten?

In de Generieke Module ‘Samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek’ wordt de Quickscan GGZ genoemd als een van de instrumenten die kunnen helpen bij het vaststellen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

De Quickscan voor professionals is een groot succes: onlangs werd de 100e account aangevraagd.
Door de resultaten van de hulpverleners met die van de naasten te combineren wordt duidelijk of de voorstelling die hulpverleners zelf hebben van hun beleid ook echt matcht met hoe familieleden dit beleid ervaren.

Wilt u vrijblijvend een kijkje nemen? Kijk op https://demo.quickscanggz.nl/

Bron: ypsilon.org

 

Dit bericht is 6493 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail