Wachttijd op intakegesprek in GGZ vaak te lang

Facebooktwitterlinkedinmail

WACHTEN, WACHTTIJD, WACHTLIJSTEN

20 oktober 2016 – Mensen die een behandeling nodig hebben in de geestelijke gezondheidszorg moeten veel te lang wachten op een intakegesprek. Officieel mag de wachttijd niet langer duren dan vier weken. In meer dan de helft van de gevallen wordt die deadline overschreden, zo meldt de Telegraaf.

Dat meldt minister Schippers (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer. Hoewel de begingesprekken veel te lang op zich laten wachten begint de daadwerkelijke behandeling wel binnen de normen.

Hoe het met de wachttijden zat is geïnventariseerd door GGZ Nederland. Minister Schippers is niet tevreden over de uitkomst. Ze bekent dat het ’te lang duurt’ en kondigt stappen aan. Zo gaat de Nederlandse Zorgautoriteit extra onderzoek doen naar de wachttijden voor specifieke behandelingen zoals autisme. Zorgverzekeraars moeten opstoppingen ook eerder gaan melden.

Sinds april dit jaar zijn zorgaanbieders daarnaast verplicht om eventuele wachttijden op hun website te vermelden. Mensen die hulp zoeken kunnen daardoor zien waar ze beste voor hun behandeling kunnen aankloppen.

Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is 2886 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail