Op de sofa van de huisarts en de POH-GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

poh-ggz, basis ggz

19 oktober 2016 – Sinds de invoering van de basis GGZ doen steeds meer mensen met psychische en sociale hulpvragen een beroep op de huisartspraktijk. Uit een enquête van het Landelijk Platform GGZ onder GGZ-cliënten in de huisartspraktijk, blijkt dat de meeste praktijken een voldoende scoren als het gaat om het verlenen van psychische zorg, maar er is ook ruimte voor verbetering.

Tijdens de nieuwe editie van de studiedag ‘Op de Sofa’ (vrijdag 25 november 2016) geven wij zowel huisarts als POH-GGZ door middel van actuele wetenschappelijke inzichten handvatten om GGZ patiënten nog beter te kunnen helpen.

banner-facebook

Het plenaire deel in de ochtend staat in het teken van depressies. Een Bekende Nederlander deelt zijn ervaringen als patiënt. Hij vertelt openhartig over zijn donkere periodes en de jarenlange worsteling met deze ziekte. Daarna kunt u weer kiezen uit acht keuzesessies waarin andere veelvoorkomende psychische problemen aan bod komen zoals:

  1. Hoog Sensitieve Personen
  2. Anger management: omgaan met boosheid en agressie
  3. De POH-GGZ als relatietherapeut
  4. Pieker ik teveel?
  5. SOLK: richtlijn voor de behandeling
  6. Ziek van eenzaamheid
  7. Eetstoornissen in de huisartspraktijk
  8. Psychisch lijden en euthanasie (case studies)

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de KNMG, LV POH-GGZ, NVvPO, VSR, V&V, NIP en Registerplein

Kosten

De kosten voor deelname bedragen voor de huisarts €225,- en voor de POH-GGZ €195,- p.p. (leden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ betalen €185). Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal

Inschrijven

Meer informatie over deze studiedag, de docenten en inschrijfmogelijkheden kunt u vinden op onze website www.marktwo.nl. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met projectmanager Steven Korteling via telefoon 033 4345730 of per email: skorteling@marktwo.nl

Bron: persbericht

Dit bericht is 4147 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail