Tattoo die ‘onzichtbare’ depressie bespreekbaar maakt

Facebooktwitterlinkedinmail

tattoo

20 oktober 2016 – Iemand met een gebroken been of in een rolstoel kan doorgaans op heel wat helpende handen rekenen. Maar wat met een depressie? Langs de buitenkant mag dan alles rozengeur en maneschijn lijken, je weet nooit waar iemand diep vanbinnen mee worstelt. Om zulke ‘onzichtbare ziektes’ onder de aandacht te brengen, werd het project Ink Visible in het leven geroepen.

Vijf kunstenaars sloegen de handen in elkaar en startten Ink Visible op, een project waarbij ze mentale of onzichtbare ziektes visueel willen voorstellen, om zo de personen in kwestie een hart onder de riem te steken. De tatoeages zijn tijdelijk, en dienen vooral om hen te helpen hun ziekte uit te leggen aan anderen.

Constante strijd
Het idee kwam van Arianna Warner, die zelf worstelt met Reflex Sympatische Dystrofie, ook wel overgevoeligheid voor aanrakingen, overmatig zweten en zwellingen. De tattoo is voor haar een manier om aan anderen uit te leggen wat die aandoening precies teweeg brengt.

Collega-kunstenaar Aubrey Hight maakte dan weer een design over haar depressie. “Veel mensen denken ten onrechte dat iemand met een depressie de hele dag zit te huilen,” vertelde ze aan Metro UK. “Dat is niet zo: voor iedereen is het anders. Ik voelde me vooral eenzaam en hopeloos. Het is een constante strijd, en dat wil ik met deze tatoeage uitbeelden.”

media_xll_9182154

Verhalen verzamelen
Momenteel reist de groep door Amerika om mensen te inspireren om over hun ziekte en ervaringen te praten en deze vorm te geven op een creatieve manier. De verhalen zijn te vinden op de site van het project.

Bron: hln.be

Dit bericht is 5200 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail