De winst van GGZ-instelling Arkin is in 2019 fors gedaald

Facebooktwitterlinkedinmail

29 juni 2020 – De ggz-instelling Arkin uit Amsterdam, waar de merken Inforsa, Mentrum, PuntP, Roads en Jellinek onder vallen, heeft door hoge loonkosten en een terugbetaling aan zorgverzekeraars de financiële reserves zien teruglopen van 33 naar 17 miljoen euro, zo meldt het Parool.

Vorig jaar werd wel nog met een positief resultaat afgesloten zo blijkt uit de jaarrekening van 2019. Maar dat was nog maar 450.000 euro, terwijl dat in 2018 nog 3,5 miljoen was. De belangrijkste oorzaken van de verminderde winst zijn  de loonkosten voor zzp’ers en uitzendkrachten, die met 50% zijn toegenomen.   Dit komt voor al door de schaarste aan personeel. Veel werknemers kiezen er voor om als zzp’s verder te gaan, wat per jaar rond de 30.000 euro duurder is dan een vaste kracht.

Daarnaast betaalde Arkin 5 miljoen euro terug aan zorgverzekeraars voor niet-gecontracteerde zorg.  Om meer inkomsten te genereren is Arkin aangesloten bij bezwaarprocedures tegen lage vergoedingen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa)

Bron en uitgebreid artikel : parool. nl 

Dit bericht is 1543 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail